Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ailton Almeida döms för grov rattfylla

Örgrytes brasilianske anfallsspelare Ailton Almeida dömdes under onsdagen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för grov rattfylla.

Händelsen ägde rum i början på november. Ailton Almeida stoppades då av polis vid halv fem-tiden på en måndagsmorgon och misstänktes för grov rattfylla sedan han blåst 1,0 i promille. Han fick följa med till polisstationen för ytterligare provtagning.

Den 35-årige Almeida hade tillbringat kvällen tillsammans med lagkamrater innan han satte sig i bilen för att köra till hemmet i centrala Göteborg.

Domen kom efter en förhandling i Göteborgs tingsrätt på onsdagen.

Under rättegången var det en mycket ångerfull Ailton Almeida som gav sin syn på brottet som han erkände sig skyldig till.

– Det här var en engångshändelse. Det har aldrig hänt innan och det kommer aldrig att hända igen. Det är mitt fel och jag är hemskt ledsen att det har hänt, sa han i rätten.

Han berättade också hur brottet gått till. Efter säsongens sista match hade han och lagkamraterna i Örgryte varit ute på en nattklubb i stan. När Ailton Almeida, efter att ha tagit en taxi hem, stod utanför hemmet insåg han att han glömt hemnycklarna i bilen – som var kvar på Öisgården.

Han försöker väcka sin fru men kan inte ringa henne eftersom telefonens batteri har laddat ur. Därför tar han en taxi till Öisgården och hämtar sina nycklar. Det är på Öisgården han fattar beslutet han ångrar än i dag – att hoppa in i sin bil och köra de fyra kilometerna hem.

– Jag tog det dåliga beslutet att jag skulle ta hem bilen. När jag var utanför garaget så stoppade polisen mig. Jag har tänkt på det här beslutet varje dag tills nu. Det var ett väldigt dåligt beslut, sa han i rätten.

"Jag är hemskt ledsen att det har hänt"

Han berättade vidare att tiden som varit sedan rattfyllan varit tung för honom och hans familj.

– Det har varit jobbigt. Det är mitt fel. Jag är hemskt ledsen att det har hänt.

Örgrytes ordförande Joacim Nordh säger att klubben nu kommer sitta ner med spelaren för att tillsammans diskutera hur de bäst går vidare.

– Vi fördömer handlingen. Där är vi väldigt tydliga. Det strider mot allting. Men vi kommer stötta spelaren i vad han behöver. Exakt hur och vad det innebär, det sköter vi internt inom Öis. Vad som kommer ut av det får vi se, säger han.

Påverkar det här hans kontrakt på något sätt?

– Nej, vi har klausuler men vi kommer inte utlösa den. Spelaren kommer vara kvar i Öis.

Klubben har under hela processen stöttat spelaren.

– Det är inga konstigheter för oss. Det här är en engångsföreteelse. Det ligger inga andra problem bakom det här på något sätt. Vi hör med spelaren vad han behöver och vill.

GP har varit i kontakt med Ailton Almeida som avböjer att kommentera.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.