Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ailton Almeida återvänder till Öis

Efter förhandlingar under förra veckan är Ailton Almeida klar för en återkomst till Örgryte. 13 år efter att han lämnade för FC Köpenhamn är han tillbaka på Öisgården.
– Det finns möjlighet att uppnå stora saker här, säger 34-åringen.

En av Örgrytes bästa spelare i modern tid är tillbaka i klubben. Ailton Almeida har tränat med Öis till och från under hösten och vintern och GP kunde förra veckan berätta att han och klubben inlett kontraktsdiskussioner. De diskussionerna ledde fram till att brassen på måndagskvällen skrev på ett treårskontrakt med Sällskapet.

– Det känns jätteskönt att vara här. Jag har alltid blivit frågad om när och om jag kommer tillbaka och jag har alltid svarat jag vet inte. Men jag visste att jag vill det, säger han i den livesändning där klubben presenterade honom.

På frågan varför han valde Öis svarar han:

– Framför allt på grund av mina känslor för klubben. Jag har följt Öis och de har alltid skickat hälsningar. Det känns som att komma hem.

Kontraktet är skrivet över tre år och målet är att ta upp Öis i allsvenskan.

– Det finns möjlighet att uppnå stora saker här. Det känns som att vi är på väg upp. Förra året följde jag Öis och alla gjorde det bra, de var jättenära allsvenskan men det blev inte så. Jag önskade att jag kunde hjälpa till då. Nu känns det bra att vara här och kunna sätta igång och försöka hjälpa.

Publikfavoriten återvänder alltså till klubben han presenterade 2004 till 2006 och gjorde 26 mål för innan han såldes till FC Köpenhamn.

LÄS MER: Så blev Aílton Almeida en av Örgrytes allra största

"Han vill vara med på resan"

Närmast kommer Ailton Almeida från Al Dhafra i Förenade Arabemiraten, där hans avtal gick ut i juni 2018. Sedan dess har han varit kontraktslös och bland annat tränat med Örgryte.

– Han är den siste från det oerhört lyckosamma samarbetet med Atletico Mineiro och att han väljer att knyta ihop säcken här visar att Öis engagerar och ger kärlek, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

Förhandlingarna har pågått under veckan. Att det blev ett såpass långt kontrakt som tre år var en ömsesidig önskan.

– Vi var överens om att det skulle vara två eller tre år. Det var ingen lång diskussion. Han vill vara med på den här resan vi ska göra, säger Niklas Allbäck.

Hur ser ni på skaderisken med tanke på hans ålder?

– Med den formen har har hållit sig i är jag inte orolig. Kontraktslängden visar att vi båda tror på detta. Det visar alla öisare att han ska knyta ihop säcken här.

Är avtalet en stor affär för er?

– Han kommer inte hit för pengar om man säger så. Han gör det av hjärtat. Det är det vi kan erbjuda honom. Vi skriver det här kontraktet med sans och balans.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.