Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK stänger av Strandberg efter strypgreppet

Under fredagen blev det bråk mellan AIK-spelarna Carlos Strandberg och Daniel Sundgren efter slutsignalen mot Falkenberg. Strandberg tog stryptag på Sundgren. Nu stänger klubben av anfallaren i en match.

AIK besegrade Falkenberg med 3-2 på bortaplan under fredag kväll. Men segern som tog AIK upp på fjärde plats i allsvenskan kom i skymundan. I stället hamnade fokus på bråket mellan Carlos Strandberg och Daniel Sundgren. Där Strandberg tog stryptag på Sundgren.

Händelsen fick stor uppmärksamhet i hela fotbolls-Sverige under fredagen. Nu agerar AIK.

Klubben väljer att stänga av den tidigare Häckenspelaren i en match. Strandberg som gjort sju mål i årets allsvenska, varav två i segern mot Falkenberg, finns därmed inte med på måndag när AIK möter Gefle på bortaplan.

– Det är viktigt att både poängtera och visa att AIK-stilen gäller i föreningen oavsett om man är en knattespelare eller om man spelar för klubbens representationslag. Den här handlingen var ett stort avsteg ifrån vad AIK-stilen är och Carlos är som en konsekvens av det - och som en del av den handlingsplan som nu upprättas - inte tillgänglig för spel i måndagens bortamatch mot Gefle, säger tränaren Rikard Norling till klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.