Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den uppskjutna starten på allsvenskan drabbar klubbarna, bland annat AIK, hårt. Bild: MAXIM THORÉ
Den uppskjutna starten på allsvenskan drabbar klubbarna, bland annat AIK, hårt. Bild: MAXIM THORÉ

AIK:s vädjan: Behöver akut fem miljoner

Den uppskjutna säsongsstarten slår hårt mot landets fotbollsklubbar. Nu går AIK med en vädjan till fansen – svenska mästaren från 2018 behöver få in fem miljoner innan sommaren.
"Vi sträcker ut vår hand. Vi vädjar till er att ta emot den.", skriver man på sin hemsida.

Ingen fotboll – minimala intäkter, samtidigt som räkningarna ska betalas.

Att den allsvenska starten skjuts upp fram till sommaren drabbar de svenska klubbarna hårt. GP har tidigare pratat med Göteborgsklubbarna om hur de påverkas.

– Vi är väldigt glada över att vi gjorde ett så bra 2019. Det är extremt viktigt nu. Jag tror inte att IFK hade klarat av samma situation för tolv månader sedan. Eller, det är jag övertygad om att vi inte hade gjort, berättade IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.

Nu har AIK gått ut och larmat om att man behöver pengar. På sin hemsida meddelar man att man kommer behöva få in fem miljoner kronor innan sommaren, eller närmare bestämt 31 maj.

Man ber nu sina fans att hjälpa till och skramla ihop pengar till klubben.

"Vi sträcker ut vår hand. Vi vädjar till er att ta emot den. För AIK Fotbolls skull. Det som får oss att leva, inte bara existera.", skriver man.

2019 hade AIK 64 miljoner kronor i eget kapital, att jämför med IFK Göteborg som hade 22,6 och BK Häcken som hade 71,5.

Till Sportbladet svarar AIK:s tillförordnade vd Håkan Strandlund på frågan vad som händer om man inte får in de fem miljoner kronorna.

– Det går inte att svara på exakt, får man inte in det här får man försöka bedöma hur lång den här perioden är och om det finns alternativa åtgärder. Jag tror att vi definitivt inte är en av de klubbarna som drabbas värst av det här, utan vi mår hyfsat okej. Vi måste ändå vidta åtgärder i god tid för att undvika en allvarlig situation, säger han till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.