Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

AIK-lånet dumpas av Gais

Under våren har han varit utlånad från AIK till Gais. Men nu uppges Grönsvart ha bestämt sig för att inte förlänga lånet med Rickson Mansiamina, det nuvarande avtalet löper ut den 15 juli.

Han hämtades in till Gais från AIK sent i våras, strax innan seriepremiären av superettan. Till en början fick Rickson Mansiamina inte mycket förtroende, men under den senare delen av våren har han tagit för sig allt mer. Totalt blev det sju framträdanden, varav tre matcher för start, under vårsäsongen. 

Efter Gais hemmavinst mot Trelleborg i början av juni berättade Mansiamina att han allt mer hade börjat hitta rätt hos Grönsvart. 

– Sakta men säkert har jag kommit in i det. Det är inte hundra än, jag har mer att ge, men jag har tagit kliv. Det är åtminstone en början att bygga på det här, sa han då. 

LÄS MER: Talangen trivs med tillvaron i Gais: "Har tagit kliv"

Men nu uppger Fotbollstransfers att det inte blir någon fortsättning i Gais för 19-åringen, vars låneavtal med klubben löper ut den 15 juli.  

Enligt sajten ska Gais ha bestämt sig för att dumpa anfallaren. Mansiamina uppges i stället vara aktuell för ett nytt lån, den här gången till Grönsvarts seriekonkurrent, Syrianska FC.