Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Några av de banderoller som visades på AIK:s läktare i matchen mot Örebro. Bild: SIMON HASTEGÅRD

AIK efter kritiserade banderollerna: "Långt över gränsen"

Supportrar på AIK-läktaren uppmanade poliser att skjuta sig själva. AIK har anmält händelsen och nu uttalar sig klubben via sin hemsida.
"Det var långt över gränsen", skriver klubben.

I matchen mellan AIK och Örebro på Friends arena den 5 oktober hängde supportrar på AIK-läktaren ut de poliser som sköt Eric Torell till döds förra året och som nyligen friades.

LÄS MER: Poliser frias efter dödsskjutning av Eric Torell

Supportrarna hade banderollen med polisernas namn tillsammans med uppmaningar att de skulle skjuta sig själva.

AIK fotboll har polisanmält banderollerna och enligt Sveriges radio rubriceras ärendet som grovt förtal och hot mot tjänsteman.

I söndags sa AIK:s klubbchef Jens T Andersson till Aftonbladet:

– I egenskap av klubbchef för AIK Fotboll så skämdes jag på Friends Arena när banderollerna kom upp. Det var flera som var direkt osmakliga. Det här är självklart inget som klubben AIK står bakom.

Nu skriver klubbens styrelse och klubbdirektör i ett uttalande på sin hemsida:

"Budskapen som via banderollerna på Norra stå visades upp med start i den 13:e matchminuten i lördagens allsvenska match mellan AIK och Örebro SK var långt över gränsen över vad som ska framföras på matcher som arrangeras av AIK Fotboll."

Vidare skriver klubben:

"Med en allsvensk hemmamatch kvar under 2019 känner vi som klubb att vi under de kommande månaderna behöver ta ett rejält omtag gällande hemmamatcherna 2020. Detta för att i största möjliga mån undvika ytterligare “incidenter” som likt de ovan nämnda skadar AIK Fotbolls rykte och varumärke på ett mycket allvarligt sätt."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.