Agne Simonsson förd till sista vilan

Under fredagen begravdes Agne Simonsson, en av Sveriges största fotbollslegender, i Björkekärrs kyrka i närvaro av sin familj.
– Vi känner oss inte ensamma i vår sorg, brodern Roy Simonsson.

ANNONS
|

Den 22:e september gick Öis-legendaren Agne Simonsson ur världen och under fredagen begravdes han.

– Det var jobbigt så klart men det har varit fint att se alla hyllningar från hela Europa, säger brodern Roy Simonsson.

LÄS MER:Agne Simonsson död – blev 84 år

LÄS MER:"Förbundskaptenen” om 58-laget: ”Nu är det bara tre kvar”

Agnes lillebror berättar att dödsbudet har mötts av hundratals reaktioner från folk som hört av sig på olika sett.

– Det är många som velat beklaga sorgen och samtidigt dela med sig av något speciellt minne de har med Agne, säger Roy Simonsson.

Agne blev 84 år och lämnar efter sig ett arv som en av de största att representera blågult och framför allt Öis. På meritlistan finns bland annat VM-silvret på hemmaplan 1958 och Bragdguldet 1959 för sina två mål i bortavinsten mot England som gjorde honom till ”The King of Wembley”. Simonsson är också den enda svensken som representerat Real Madrid och som tränare vann han SM-guld med Öis 1985.

ANNONS

– Det har varit fantastiskt att se alla hyllningar ända från Madrid, Iraklis som han tränade i Grekland, Fifas president och från Svenska Fotbollsförbundet och framför allt Öis då. Vi känner oss inte ensamma i vår sorg, säger Roy Simonsson.

LÄS MER:Här hyllar Örgryte och Gais Agne Simonsson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS