Benjamin Nygren lämnade IFK Göteborg för Genk i juni, då 17 år gammal.
Benjamin Nygren lämnade IFK Göteborg för Genk i juni, då 17 år gammal. Bild: SUVAD MRKONJIC

Agent riskerar avstängning efter Nygren-affären

GP har tidigare skrivit att IFK Göteborg anmälts av Svenska fotbollförbundet för att ha brutit mot agentreglerna i samband med försäljningen av Benjamin Nygren. Nu skriver Aftonbladet att agenten som hjälpte till vid övergången fick tre miljoner kronor av IFK Göteborg och även han anmäls av förbundet.

ANNONS

I juni lämnade Benjamin Nygren, 18, IFK Göteborg för belgiska Genk. Nygren var då 17 år gammal och GP har tidigare skrivit att IFK Göteborg anmälts av Svenska fotbollförbundet för att ha brutit mot agentreglerna i samband med övergången. Reglerna säger att klubben i samband med övergången av spelare under 18 år inte får dela ut pengar till agenter.

LÄS MER:Efter rekordövergången – IFK Göteborg anmäls av förbundet

Nu skriver Aftonbladet att IFK Göteborg betalade tre miljoner kronor till en agent som hjälpte till vid övergången och att denna nu också anmäls.

Enligt tidningen står det den anmälan SvFF:s jurist upprättat att IFK Göteborg under tre år ska betala de tre miljoner kronorna.

ANNONS

Påföljden för agenten kan enligt Aftonbladet bli att han avregistreras som förmedlare hos förbundet och inte kan registrerar igen inom tre år. Även böter kan bli aktuellt.

ANNONS