Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Affane presenterad av IFK Göteborg

Amin Affane, 23, är klar för IFK Göteborg. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år och kommer att träna med laget under onsdagen. På onsdagsmorgonen presenterades han av klubben.

Under måndagen kunde GP berätta att Amin Affane lämnar AIK för IFK Göteborg. Övergången kommer att bekräftas av klubbarna under onsdagen. Men GP kan nu berätta att kontraktet på 3,5 år är påskrivet, läkarundersökningen avklarad och Affane kommer att träna med laget redan under onsdagen. Han presenterades officiellt av klubben på onsdag morgon.

– Nu längtar jag bara efter att komma igång med träningen och träffa de andra grabbarna i truppen, säger han till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Affane nobbade media efter första träningen

Efter ungdomsåren i Lärje-Angered, där han mötte IFK Göteborg i flera heta möten har mittfältaren nästan tio år på europeisk mark bakom sig, innan flytten till AIK.

– Klart jag skaffat mig en stor erfarenhet efter alla år ute i Europa. Framförallt lärde jag mig att leva som en fotbollsspelare med allt vad det innebär på och utanför planen. Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger Affane.

LÄS OCKSÅ: Lagkaptenen byter position – blir mittback

23-åringen kom till AIK i januari 2016. Under fjolårssäsongen noterades mittfältaren för 15 allsvenska matcher, elva från start, och ett mål. Det kom mot just IFK Göteborg på Gamla Ullevi i augusti.

Affane blir Blåvitts fjärde nyförvärv inför 2018 efter Carl Starfelt, André Calisir och Victor Wernersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.