Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Affane lämnar Blåvitt – för Örgryte

Amin Affane, 25, har haft svårt att ta en plats på IFK Göteborgs mittfält.
Nu står det klart att han lånas ut – till rivalen Örgryte.
– Ett enkelt val, säger han själv.

Inför förra säsongen värvades Amin Affane till IFK Göteborg från AIK. Men tiden i Blåvitt har inte blivit som mittfältaren hoppats. Efter ett svajigt 2018 har 25-åringen mestadels varit petad när Poya Asbaghis manskap under 2019 fått ny luft under vingarna.

Och när IFK Göteborg dessutom nyligen fyllde på mittfältet med nyförvärven Hosam Aiesh och Tobias Sana hamnade playmakern ytterligare ett par snäpp längre ner i hierarkin i kampen om speltid.

Men nu får Affane en chans till nytändning.

På transferfönstrets sista dag stod det nämligen klart att Öis plockar in 25-åringen på lån säsongen ut. Övergången presenterades av klubben bara timmar innan fönstret slog igen.

– Jag är väldigt laddad inför den här utmaningen och att få komma till ÖIS. Jag var uppe och pratade med Thomas (Askebrand) och det kände väldigt bra, det var ett enkelt val. Nu vill jag komma in med energi och hjälpa till att ta ÖIS till Allsvenskan. Det ska bli riktigt kul, säger Affane till Örgrytes hemsida.

Även IFK Göteborg är belåtet över att ha lyckats nå en överenskommelse kring Affane.

– Amin har inte fått önskvärd speltid för egen del under en längre period och vi hoppas givetvis att det här ska gagna hans fortsatta fotbollskarriär och därmed i förlängningen IFK Göteborg, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson.

"En spelartyp vi saknat"

Örgrytes tränare Thomas Askebrand kommenterar övergången för GP:

– Det känns bra på alla sätt och vis. Jag tycker att det är en spelartyp som vi har saknat i vår trupp. En offensiv och kreativ spelare som kan olja till vårt maskineri med vårt kombinationsspel, säger han och fortsätter:

– Han har en fin vänsterfot och jag tycker han är väldigt duktig på att kombinera sig fram med andra och det är ett spel som vi själva gärna vill ha. Jag tror att han kan passa oss jättebra.

Tränaren berättar vidare att det var snabba turer innan affären gick i lås.

– Vi har haft koll på honom, men vi har kanske inte trott att det skulle vara möjligt att ta in honom, men när det kom på tal så kändes det som en bra lösning.

– Meningen var att det skulle vara rätt lugnt i dag, men det här blev en glad och positiv sista dag på fönstret.

Nöjd med fönstret i stort?

– Det tycker jag, verkligen!

Värvningen blir Öis tredje under sommaren. Sedan tidigare har också Mohamed Said och Melvin Frithzell hämtats in. Amin Affane gör sin första träning med Öis under onsdagen och är spelklar till toppmötet mot Mjällby på lördag.

Fakta: Amin Affane

Ålder: 25

Position: Mittfältare

Tidigare klubbar: Lärje-Angereds IF (moderklubb), Chelsea FC, Roda JC, Energie Cottbus, VfL Wolfsburg II och Arminia Bielefeld, AIK, IFK Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.