Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Adnan Maric i Swansea-tröjan – blir det Häcken nästa år? Bild: REBECCA NADEN
Adnan Maric i Swansea-tröjan – blir det Häcken nästa år? Bild: REBECCA NADEN

Adnan Maric tillbaka – framtiden osäker

Häckens provspelare Adnan Maric, 22, var tillbaka på fotbollsplanen efter ett halvårs uppehåll från fotbollen. Men vad händer nu?
– Allt positivt om Häcken men mer än så vågar jag inte säga, säger Maric.

Under torsdagen avslutade Häcken matchmässigt året då de träningsspelade hemma på Bravida arena mot Norrby. Hemmalaget tog hem segern med 3–2 efter två mål av nyförvärvet från Qviding, Patrik Wålemark, och ett av Gustaf Nilsson.

På planen fanns också provspelaren Adnan Maric. Den tidigare Gais-spelaren som de senaste fem åren tillhört Swansea men sedan i somras stått utan klubb.

– Det kändes bra. Det var längesen jag spelade 90 minuter och det tar tufft i perioder på konstgräset. Men fysiken var okej och konditionen fanns där. Det var kul att vara tillbaka på planen igen.

Ögonen gnistrade på 22-åringen när han stod i arenans katakomber efter matchen. Han berättar att det varit tufft mentalt när han varit utan fotbollen.

– I Swansea var det träning dag ut och dag in i fem år. Så det är klart man känner att någonting saknas i livet. Det har varit tufft mentalt men ibland får man bara ha tålamod och ligga lågt.

Vad händer för dig nu?

– Jag vet faktiskt inte. Jag ville bara göra denna matchen och göra mitt bästa och visa att dessa sex månaderna inte försämrat mig något och att jag håller bra standard.

Skulle du vilja stanna i Häcken?

– Häcken är en fin klubb. En stabil klubb i allsvenskan. Allt positivt om Häcken men mer än så vågar jag inte säga för det är inte mitt beslut. Det är klubbens.

Det är Häcken som bestämmer om du får stanna?

– Så är det.

Har du några andra erbjudanden på bordet?

– Jag gillar att ta det steg för steg. Nu spelade jag med Häcken och gjorde det så bra jag kunde. Sen får man vänta in beslutet och ta det sakta men säkert. Det är fortfarande tidigt och det kommer ett fönster i januari. Jag har haft tålamod sedan i somras och nu är det bara en månad kvar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.