Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingi Benediktsson skriver treårskontrakt med Blåvitt.  Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Ingi Benediktsson skriver treårskontrakt med Blåvitt. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Adam Ingi Benediktsson flyttas upp till A-laget

Den 19-årige målvaktstalangen Adam Ingi Benediktsson flyttas upp till A-laget. Under fredagen meddelar klubben att islänningen skrivit ett treårskontrakt med klubben.

IFK Göteborg fortsätter att plocka upp spelare från akademin till A-laget. Under fredagen meddelade klubben på sin hemsida att näste man på tur är målvaktstalangen Adam Inge Benediktsson. Islänningen har skrivit ett treårskontrakt med Blåvitt.

– Adam är ett råämne, en stor talang med intressanta kvaliteter. Han är väldigt träningsvillig, läraktig och ambitiös. Ute på planen är han både orädd och atletisk. Adam har under året haft en stor del i U19-lagets fina prestationer och vi ser stor utvecklingspotential i hans spel. Det blir väldigt intressant att se hur långt Adam kan gå, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Oklar målvaktssituation

IFK Göteborg har befunnit sig i en lite oklar målvaktssituation. Giannis Anestis har spelat samtliga matcher för klubben sedan han anslöt 2018, men enligt Expressen blir det inte någon fortsättning när hans kontrakt löper ut efter säsongen. Tom Amos är utlånat till Utsiktens BK under säsongen och de övriga två, Ole Söderberg och Adam Ingi Benediktsson har haft utgående kontrakt.

Pontus Farnerud har tidigare kommenterat målvaktssituationen för GP:

– Vi har en målvaktssituation som är speciell inför nästa år. Och den är inte helt okomplicerad. Vi tittar på olika lösningar, samtidigt stänger vi inte dörren för någon. Vi kommer fortsätta analysera och utvärdera, först och främst de målvakter som vi har hos oss. Sedan tittar man alltid på olika alternativ, särskilt när man har spelare med utgående kontrakt. Ställer det mot varandra, sade Pontus Farnerud.

Nu har alltså Ingi Benediktsson skrivit nytt kontrakt och det ser också ut som att Tom Amos kommer att återvända till klubben.

– I utgångsläget går hans låneavtal ut och han kommer tillbaka till IFK Göteborg, men inget är hugget i sten, har Farnerud tidigare sagt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.