Adam Carlén skriver kontrakt med IFK Göteborg

Blåvitt fortsätter att fylla på truppen med nya spelare. På tisdagskvällen stod det klart att Adam Carlén är klar för klubben.
– Det är en dröm, säger 22-åringen till klubbens hemsida.

ANNONS
|

IFK Göteborg har minst sagt varit aktiva på transfermarknaden de senaste dagarna.

Först värvade klubben den danske backen Sebastian Hausner, sedan lånades Calle Johansson ut till Randers.

Och nu står det klart att Adam Carlén skrivit på för Blåvitt, ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025.

– Det är inte alla spelare som får en sådan här chans, att spela för laget man växte upp med. För mig personligen är detta hur stort som helst, säger 22-åringen till klubbens hemsida.

IFK Göteborgs senaste nyförvärv berättar att han är en stor supporter till Blåvitt och att han började följa klubben när hans barndomsvän David Moberg Karlsson tillhörde klubben. Han har besökt Gamla Ullevi för att se klubben i sitt hjärta – nu ska han spela för den.

ANNONS

Kommer som bosman

Adam Carlén, som spelat i Degerfors sedan 2017, har varit kontraktslös sedan årsskiftet.

– Adam har haft en fin utveckling de senaste säsongerna och har gjort det väldigt bra i Degerfors. Han är väldigt motiverad att spela för oss och det är precis den typen av inställning vi vill ha, säger klubbdirektören Håkan Mild.

Chefstränare Mikael Stahre om nyförvärvet:

– Adam är en fysisk spelare med bra, funktionell teknik och passningsspel. Hos oss är det främst tänkt att han ska konkurrera på mittbacksplatserna.

LÄS MER:Värvningsanalys av IFK Göteborgs Sebastian Hausner

LÄS MER:Sebastian Hausner om flytten – och det värsta han vet

LÄS MER:Calle Johansson lånas ut till Randers

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS