Achraf Hakimi konfronterade Gianni Infantino efter bronsmatchen

Marocko förlorade bronsmatchen mot Kroatien och efter slutsignal var Achraf Hakimi kritisk mot domaren – och konfronterade Gianni Infantino.
– Han blev utskälld av Achraf Hakimi som var väldigt, väldigt upprörd över domarens insats i den här matchen, säger reporter Johan Kücükaslan i SVT.

ANNONS
|

Marocko skrev historia när de som första afrikanska land någonsin tog sig till VM-semifinal. Där blev det förlust mot Frankrike och på lördagen var det dags för bronsmatch mot Kroatien. Kroaterna vann och Marocko får lämna Qatar med en fjärdeplats.

Efter slutsignal i bronsmatchen var Marockos stjärna Achraf Hakimi arg. Han konfronterade huvuddomaren Abdulrahman Al-Jassim och fick hållas tillbaka av lagkamrater.

Abdulrahman Al-Jassim, från värdlandet Qatar, hade en tuff match och Hakimi var uppenbart inte nöjd med hans insats.

PSG-försvararen hade inte lugnat sig när han gick in i spelargången. Där stötte han på Fifa-presidenten Gianni Infantino, som var på väg till medaljutdelning.

ANNONS

Buades ut

SVT:s Johan Kücükaslan såg vad som då hände.

– Han (Infantino) blev utskälld av Achraf Hakimi som var väldigt, väldigt upprörd över domarens insats i den här matchen, säger Kücükaslan i SVT.

Han fortsätter:

– Han går fram till Infantino och är väldigt, väldigt högljudd och säger “att nu är det andra matchen i rad ni gör så här mot oss, vad är felet med er?”.

Kücükaslan säger att han och flera andra journalister som såg händelsen tog upp sina telefoner för att fotografera men att det då kom fram Fifa-personal som sa åt journalisterna att radera bilderna.

– Det är generande scener för dem men det är lite naivt att tro att ett tiotal journalister inte ska rapportera om det här när vi bevittnar det som händer.

Infantino ska sedan ha buats ut av marockanska supportrar på arenan.

Bad om ursäkt

Efter matchen seger Hakimi enligt norska NRK att han senare bad om ursäkt till Infantino.

– Jag var lite sur för det som hände i matchen. Men det stannar mellan mig och Infantino. Jag har stor respekt för honom, och när jag träffade honom lite senare bad jag om ursäkt för orden jag använde. Jag var sårad efter matchen, säger försvararen.

ANNONS

LÄS MER:Kroatien vinnare – Modric avslutade med medalj

LÄS MER:Glenn Strömberg har gjort sin sista match som SVT-expert

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS