Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Abrahamsson tillbaka – men på bänken: "Det är lite trist"

Peter Abrahamsson, 28, var given som målvakt under Peter Gerhardsson. Nu med Mikael Stahre vid rodret har det blivit bänken i stället. – Det är lite trist, säger Abrahamsson.

Häcken hämtade in Peter Abrahamsson från Öis till säsongen 2014. Då blev det noll matcher för målvakten som året därpå var uppe på 17 matcher innan fjolåret kom. Då vaktade han målet för Häcken i 29 matcher, vann Svenska Cupen med laget och fick en plats till landslagets januariturné.

Inför premiären mot AIK skadade sig Abrahamsson olyckligt och Mikael Stahre fick ställa Christoffer Källqvist i målet. Veteranen som hade haft tankar på att lägga fotbollskarriär på hyllan. Men Källqvist spikade igen mot AIK och mot Djurgården och fick även vakta målet mot Sundsvall när Häcken tog årets första seger.

– Jag fick en bristning i musklerna mellan revbenen tror vi. Det blev inte tillräckligt bra till premiären och det hämmade mig även veckan efter. Det kändes som en skitgrej men det gjorde ont när jag skulle göra fulla rörelser, säger Abrahamsson och fortsätter:

– Nu är jag helt återställd.

När IFK Norrköping nu kommer på besök till Hisingen och Bravida Arena så väntas återigen Christoffer Källqvist få vakta målet – medan Peter Abrahamsson får slå sig ner på bänken. För att byta målvakt efter tre matcher med endast ett insläppt mål – det lär inte Mikael Stahre göra.

– Det är så det brukar vara. Vissa tränare byter lite och ändrar efter motstånd. Men när laget har hållit nollan i två och sen vinner nästa match. Det målet där går inte att lasta målvakten på heller. Det har ju varit stabilt och bra, säger Abrahamsson.

Bara bita ihop? Visa på träning att du ska stå?
– Så är det. Det gäller att göra det bra där och sen tror jag att det kan finnas lite historik med från förra säsongen. De vet vart de har mig. Det ska inte vara några konstigheter.

Du räknar med att stå i målet snart igen?
– Det är inget man kan räkna med. Men det hoppas jag ju.

Formen?
– Det är en sak att träna. En sak att spela match även om det är samma saker som man gör. Men det har än så länge inte gått så länge så formen är bra.

Tidigare säsonger har Häcken varit målgladast i allsvenskan – samtidigt som målen trillat in bakåt. Efter tre omgångar av årets allsvenska ser det ut som att laget har fått ett bättre försvarsspel – även om Abrahamsson inte vill tala om en trend.

– Det har sett bra ut, stabilt ut. Alla har krigat för varandra, men trend vet jag inte. Men att vi släpper inte lite mål, det hoppas jag att vi kan fortsätta med, säger han.