Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Abrahamsson var återigen en vägg mot Gif Sundsvall. Bild: PÄR OLERT
Peter Abrahamsson var återigen en vägg mot Gif Sundsvall. Bild: PÄR OLERT

Abrahamsson räddade Häcken mot Sundsvall

Med bland annat en straffräddning och ytterligare några fina ingripanden blev Häckens målvakt Peter Abrahamsson hjälte mot Sundsvall. Extra skönt var det i och med att straffsituationen var omdiskuterad.
– Men det jag orsakat får jag ju städa upp, säger Peter Abrahamsson.

Peter Abrahamsson har varit en av Häckens viktigaste spelare den här säsongen och återigen visat att han tillhör de absolut bästa målvakterna i allsvenskan. Mot Sundsvall visade ha återigen upp detta genom att vid framförallt två tillfällen stå för matchavgörande räddningar.

– Straffen och Ciercoles långskott var ju de två stora möjligheterna de hade, säger han.

Framförallt straffsituationen blev omdiskuterad. Peter Abrahamsson gick in i en duell med Sundsvalls anfallare Peter Wilson. Förseelsen såg av reprisbilderna att döma ut att ske utanför straffområdesgränsen men domaren Magnus Lindgren valde att peka på straffpunkten och varna Abrahamsson.

– Jag tycker ju inte det är någonting egentligen. Det kändes mest som en vanlig duell, säger Peter Abrahamsson själv om situationen.

– Men jag lyckades ju rädda den. Det jag orsakat får jag ju städa upp.

Precis som förra året blev det bortamatchen mot Sundsvall en jämn match för Häcken. Återigen vinner man den och Abrahamsson har nu fjärde raka matchen mot Sundsvall utan insläppt mål. Precis som ifjol fick han dessutom knipa en straff från Maic Sema.

– Det är ju kul att jag i alla fall har plusstatistik på någon, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.