Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Haris Radetinac och Häckens målvakt Peter Abrahamsson under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Djurgården och Häcken den 1 augusti 2021 i Stockholm.  Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Djurgårdens Haris Radetinac och Häckens målvakt Peter Abrahamsson under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Djurgården och Häcken den 1 augusti 2021 i Stockholm. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Abrahamsson positiv trots förlusten

Förlust mot Djurgården med 2-1.
Ändå anser Peter Abrahamsson att Häcken är på rätt spår med sitt spel och nya tränare.
– Det hackar lite fortfarande, men vi är på god väg, säger målvakten efter matchen.

Häcken hade förlorat sina senaste fyra möten med Djurgården inför mötet under söndagen.

Hisingslaget rådde återigen inte på Djurgården och Peter Abrahamsson i målet fick släppa två bollar förbi sig när laget förlorade med 2-1 borta.

Peter Abrahamsson som kommit tillbaka i sommar efter sin tuffa korsbandsskada som höll honom borta från spel i ett drygt år gjorde flera kvalificerade räddningar under matchen men storspelet räckte inte för några poäng.

– Det var väl en ganska tuff match, Djurgården borta brukar vara ganska kämpigt. Men jag tyckte vi skötte oss bra, i första halvlek i alla fall. Sedan gör det ett skitmål där i början av andra halvlek. Men vi lyckas ändå kvittera. Sedan är det väl ytterligare ett skitmål, i och för sig är de väl inte nöjda med sitt insläppta heller. Men de kanske var numret för stort idag, säger målvakten efter matchen.

Häcken fick ny luft efter sin kvittering men Djurgården replikerade snabbt i den andra halvleken.

På slutet bjöd man på en helhjärtad forcering men man lyckades inte få in bollen i nät och bryta förlustsviten.

– Vi fick väl lite energi när vi gjorde 1-1, men så kommer en fast situation där de lyckas pricka in den. Det var segt, men hade vi haft lite tur med oss, hade vi också kunnat kvittera där i slutet. Men det ville sig inte idag, säger Peter Abrahamsson.

Hur ser du själv på dina egna prestationer sedan återkomsten från skadan?

– Det har väl ändå gått helt okej tycker jag. Bortsett från Aberdeen borta som var en riktig klappmatch, det var väl min sämsta någonsin i Häckentröjan. Det var lite ringrostigt i början men annars tycker jag väl att jag haft en god nivå tycker jag.

Förlusten var den första i allsvenskan sedan Per-Mathias Högmo tog över laget tidigare i somras

Och trots poängtappet nu mot Djurgården ser Peter Abrahamsson en god utvecklingskurva för Hisingslaget.

– Nu fick lite ny energi med en ny tränare in och lite poäng med oss vilket var det viktiga där vi låg i tabellen så klart. Så det har väl varit det viktigaste nu i början, och jag tycker ändå det blir bättre och bättre för varje match. Det hackar lite fortfarande, men vi är på god väg, säger Peter Abrahamsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.