61 år gamla rekordet slaget – efter dopningsskandalerna

Roger Maris 61 år gamla home run-rekord har slagits.
Natten till onsdagen blev Aaron Judge den förste – icke-dopade stjärnan – att slå över 61 home runs under en säsong.
– Det har varit en rolig resa såhär långt, säger Judge enligt amerikanska medier

ANNONS
|

Det är lite si och så när det kommer till rekord i den amerikanska baseboll-ligan, MLB.

Ligan hade nämligen mellan sent 80-tal och tidigt 2000-tal ett såpass stort problem med dopade stjärnor att den tiden numer kallas för ”The Steroids Era”.

Dopningen gjorde att en stor mängd rekord slogs – och trots att många av rekordinnehavarna åkt fast för dopning så klassas fortfarande deras noteringar som officiella, vilket har delat basebollen.

Många anser att man borde avskriva rekorden från den tiden.

Så till nattens händelse.

Under säsongen har New York Yankees superstjärna Aaron Judge varit stekhet och slagit en ofantlig mängd home runs. En såpass stor mängd att folk pratat om att han eventuellt ska kunna bli den förste icke-dopade stjärnan att slå Roger Maris gamla rekord på 61 home runs under en säsongen.

ANNONS

Sagt och gjort.

Judge har inte saktat ner för en sekund under säsongen och under nattens möte med Texas Rangers så drämde han iväg bollen hela vägen upp på läktaren i Arlington.

– Det är en stor lättnad. Det har varit en rolig resa såhär långt, säger Judge enligt amerikanska medier

Hyllas av president Joe Biden

Rekordet är en minst sagt stor sak i USA, vilket var märkbart då president Joe Biden gick ut på Twitter och hyllade Aaron Judges prestation.

”Grattis till Aaron Judge för home run nummer 62. En historisk prestation, och det kommer mer”, skriver Biden på Twitter.

Som konstaterat är Aaron Judge inte den förste att passera Roger Maris rekordnotering på 61 home runs. Men samtliga tre spelare (Barry Bonds, Mark McGwire och Sammy Sosa) slog det gamla rekordet åkte senare fast för dopning.

Efter att Aaron Judge – odopad – tagnerat rekordet förra veckan hyllades han bland annat av den Roger Maris son, Roger Maris Jr.

– Han borde hyllas som den faktiske rekordhållaren vad gäller home runs under en säsong, sa han då enligt Sportexpressen.

Aaron Judge har fortfarande två matcher kvar att spela av säsongen och kan därmed utöka rekordnoteringen.

LÄS MER:Bobby Wagner sänkte djurrättsaktivist

LÄS MER:Gavin Escobar dog i olycka – blev 31 år gammal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS