Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Carl Nyström (Gais), Jakob Lindström (Örgryte), Edvin Dahlqvist (IFK Göteborg), Alexander Nadj (Häcken) sitter alla på utgående kontrakt.  Bild: Bildbyrån
Carl Nyström (Gais), Jakob Lindström (Örgryte), Edvin Dahlqvist (IFK Göteborg), Alexander Nadj (Häcken) sitter alla på utgående kontrakt. Bild: Bildbyrån

35 spelare med utgående kontrakt – så tänker de om framtiden

En har suttit i kvartssamtal med klubben.
En annan drömmer bara om att kunna göra ett väggspel igen.
Och en tredje har nyligen börjat studera till fastighetstekniker.
GP ringde upp de 35 spelare som sitter på utgående kontrakt i IFK Göteborg, Häcken, Örgryte och Gais och frågade vad som händer härnäst.

IFK GÖTEBORG

Andreas Öhman, försvarare

Status: Skrev A-lagskontrakt i december 2017. Öhman lånades dock nästan omgående ut till Utsikten – där han också har spenderat 2019. I IFK Göteborg-tröjan har det bara blivit ett allsvenskt framträdande.

Kommentar: "Jag har en del alternativ, men har valt att ta det efter säsongen. Jag har inte haft någon jättekontakt med Blåvitt, det kan jag vara ärlig och säga".

Så, det lutar inte åt någon förlängning?
"Nej, det skulle jag inte säga. Vi har inte haft någon jättekontakt under året, jag har inte varit med och tränat någonting. Förra året var det lite fram och tillbaka, men i år har det bara varit Utsikten. För mig har det känns bättre att ha en fast punk, men också sämre då Blåvitt inte har samma koll på en".

Kan Utsikten vara ett permanent alternativ framöver?
"Ja. Jag trivs jättebra i Utsikten och med Stefan (Rehn) som tränare. Vi har en ung trupp och har gjort det bra i år. Ser det lika bra ut inför nästa år så är det ett alternativ".

Edvin Dahlqvist, försvarare

Status: Avbröt själv årets utlåning till Utsikten efter bara två månader. Anledningen var att han inte fick spela speciellt mycket och då hellre ville ta del av IFK Göteborgs träningsmiljö. Dahlqvist fick A-lagskontrakt i december 2018, han har gjort ett allsvenskt inhopp sedan dess.

Kommentar: "Jag vet inte vad som händer framöver än".

Tror du att du blir kvar i IFK Göteborg?
"Jag vet inte. Vi har inte pratat särskilt mycket. Det finns inte så mycket att säga".

Är du sugen på att stanna om den möjligheten skulle öppna sig?
"Jag får se vad det finns för olika alternativ, men det är klart att jag är intresserad av att stanna".

Lasse Vibe, anfallare

Status: Hade en option i sitt kontrakt – och det kändes länge som att båda parter ville utnyttja den. Men så meddelade Lasse Vibe att han vill flytta hem till Danmark med familjen. Det blir ett adjö därmed.

Kommentar: "Det är ett beslut, som var oerhört svårt att ta, baserat på familjen och vår sociala situation".

Erik Gunnarsson, försvarare

Status: Fick ett ettårigt lärlingskontrakt inför säsongen. Redan i april lånades han dock ut till Utsikten. Där har han befunnit sig sedan dess.

Kommentar: "Just nu kör jag på till slutet och så får vi se sedan".

Har du någon dialog med IFK Göteborg?
"Nej, inget nu i alla fall".

Kan det bli aktuellt att stanna i Utsikten?
"Det beror på. Jag spelar där nu, så det känns närmast".

Jake Weisbrod, försvarare

Status: Flyttade från Kanada till Sverige för sisådär fem och ett halvt år sedan – och fick A-lagskontrakt med IFK Göteborg i slutet av 2017. Den allsvenska debuten har dock dröjt. 2019 har Weisbrod varit utlånad till Oddevold i division 1.

Kommentar: GP har sökt Jake Weisbrod utan resultat.

****

BK HÄCKEN

Alexander Nadj, målvakt

Status: Plockades in som tillfällig lösning i somras för att täcka upp för skadade Jonathan Rasheed. 33-årige Nadj har knappt synts i allsvenska matchsammanhang sedan dess (blott två bänkplatser) utan mest funnits på plats för att bidra på träningsplanen.

Kommentar: "Jag har inga planer för nästa år egentligen. Samtidigt tycker jag att upplägget har fungerat bra för mig – och förhoppningsvis även för Häcken. Det är lite upp till dem hur de vill göra. Jag har börjat läsa en utbildning också (fastighetstekniker) så det är huvudspåret. Och jag har ingen agent som letar klubbar till mig! Haha!".

Finns det förlängningsdiskussioner med Häcken?
"Nej, inget så till nästa år. Men det är inget jag ligger sömnlös och tänker på. Jag tar det som det kommer. Nu går kontraktet ut och skulle någon komma med en intressant alternativ lösning så absolut. Man mår mycket bättre när man håller på med det här! Men jag kommer inte bli fulltidsproffs igen, det går inte ihop med utbildningen och resten av livet".

Kari Arkivuo, försvarare

Status: Kommer lämna Häcken och flytta hem till Finland efter säsongen. Det är redan klart. I och med det kommer han sätta punkt för en nioårig sejour i klubben.

Kommentar: "Lite tråkigt, såklart. Klubben har varit en viktig del av mitt liv och min fotbollskarriär så länge".

Benjamin Arapovic, mittfältare

Status: Två korsbandsskador på drygt ett år gjorde att utvecklingskurvan fick sig ett hack. Arapovic är dock tillbaka för fullt nu. Den senaste comebacken skedde i mitten av april. I samma veva skrev han på en kort kontraktsförlängning med klubben.

Kommentar: "Om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning kring vad som händer. Jag fokuserar bara på att träna och spela, så låter jag min agent sköta det andra".

Diskuteras det ett nytt kontrakt med Häcken?
"Jag tror att det är sagt att vi ska ha ett snack med Häcken efter säsongen, i mitten av november".

Vill du stanna?
"Jag vill spela i Häcken, jag har varit här i hela mitt liv. Men jag vill spela matcher också. Det är tufft i Häcken med bra och rutinerade spelare".

Paulinho, anfallare

Status: Häcken spände bågen, men att matcha budet från israeliska Hapoel Be'er Sheva var inte möjligt. Paulinho skrev på i mitten av oktober och skyttekungen drar iväg med flyttlasset efter säsongen.

Kommentar: "De kom med ett bra erbjudande, det är svårt för Häcken att matcha det".

****

ÖRGRYTE IS

Oskar Blank, målvakt

Status: Kom till Örgryte från FC Almhult 2016 och fick A-lagsdebutera i början av 2018. Har suttit på bänken vid flera tillfällen under 2019, men inte fått någon speltid.

Kommentar: "Jag har fått ett kontraktsförslag, men inget är bestämt än".

Hjalmar Bäckström, målvakt

Status: Har agerat back-up till Fredrik Andersson och Stojan Lukic i år – tillsammans med Oskar Blank ska sägas. Båda målvakterna är 19 år och flyttades upp under sommaren 2018.

Kommentar: "Jag kan säga så mycket som att det finns ett intresse från min och klubbens sida att förlänga, men inget är ännu spikat så vi får se vad som händer".

Joel Qwiberg, försvarare

Status: Vände tillbaka till Sverige i början av april efter ett utlandsäventyr i USA och San Jose Earthquakes. Har inte riktigt fått det att flyga så högt som varken han själv eller klubben hoppades. Det har bara blivit åtta starter under säsongen.

Kommentar: "Jag är, som jag brukar vara under den här perioden, öppen för allt. Man får sätta sig ner sedan och se vad som är bäst. Jag skulle absolut kunna tänka mig att stanna. Jag trivs svinbra i Örgryte och med alla killar i laget".

Diskuterar du och klubben en förlängning?
"Öis diskuterar inte med någon just nu. Från båda sidor vill man veta vem som blir tränare. Och en sportchef ska ju in också. Det är lite bitar som ska på plats innan man sitter ner och diskuterar".

Har du hört om intresse från någon annan klubb?
"Det blir så när Öis inte kan sitta ner med spelare – att spelare måste kika på en eventuell annan arbetsgivare till nästa år. Jag har inte gått in djupare på det, men fått förfrågningar kring vad jag gör nästa år".

Filip Almström Tähti, försvarare

Status: Kom till Örgryte från norska Notodden FK inför säsongen 2018. Har i stort sett varit ordinarie sedan dess – egentligen bara med skadeperioden i augusti/september som undantag.

Kommentar: "Jag har inget bestämt kring framtiden".

Diskuterar du en förlängning med Örgryte?
"Vi har diskuterat tidigare, i typ augusti, men nu vet jag inte så mycket vad som händer där. Det är väl typ samma status för de andra".

Har det varit någon annan klubb och ryckt i dig?
"Det har varit lite prat, men jag har inte tagit något beslut alls än. Vi får se. Samtidigt börjar det närma sig, man vill ha någon typ av framförhållning".

Kan du tänka dig att stanna i Örgryte?
"Det kan jag absolut göra".

David Engström, försvarare

Status: Testade efter en framgångsrik sejour i IFK Värnamo lyckan i allsvenskan och BK Häcken 2017. Där lyfte han aldrig. Tillbaka i superettan sedan förra året, då hos Öis, har han däremot varit en jätte – och utan tvivel en av seriens allra bästa mittbackar. Har ryktats bort under hösten och allt mer pekar på att det blir en flytt.

Kommentar: "Jag vill inte kommentera min framtid förrän säsongen är färdigspelad".

Wilmer Simonsson, försvarare

Status: Flyttades, tillsammans med Otto Peterson och Arvid Sigurdsson, upp till Örgrytes A-lag inför årets säsong. Har inte gjort något superettan-framträdande under 2019 – i stället mest varit utlånad till Torslanda i division 2.

Kommentar: "Det finns en option på två år, men just nu vet jag inte riktigt vad som händer".

Åt vilket håll lutar det åt då?
"Troligtvis blir jag nog inte kvar".

Jakob Lindström, mittfältare

Status: Kom till Örgrytes organisation från Ahlafors redan 2008 och har sedan dess, undantaget ett år i Häcken, varit föreningen trogen. Lindström har gått vägen från U-laget till att bli en av de absoluta nyckelspelarna i A-laget. 2019 har inte varit hans allra bästa säsong, men att Lindström ändå är bärande spelare i det här laget råder det inga tvivel om. Allt annat än erbjudande om kontraktsförlängning vore förvånande.

Kommentar: "Jag har inte så mycket att säga om kontraktsläget. Vi får väl se hur det blir med ny tränare och ny sportchef, sedan får jag sätta mig med klubben efter sista omgången".

Men du stänger inte dörren för att fortsätta i Öis?
"Absolut inte, men sedan ska den nya sportchefen och tränaren vilja ha en kvar också ... ".

Simon Nilsson, mittfältare

Status: Precis som för Victor Sköld och Arvid Sigurdsson tog Simon Nilssons säsong slut efter en korsbandsskada. Den uppkom i cupmötet med Utsikten i slutet av augusti. Fram dit hade Nilsson spelat en viktig roll, ofta tillsammans med Jakob Lindström centralt på mittfältet.

Kommentar: GP har sökt Simon Nilsson utan resultat.

Otto Peterson, mittfältare

Status: Gjorde A-lagsdebut i november förra året. Fick A-lagskontrakt kort därefter. Under årets säsong har han dock inte synts i superettan-sammanhang. Istället har det blivit ett gäng matcher med Torslanda i division 2.

Kommentar: "Öis och jag har kommit överens om ett nytt kontrakt över nästa år, vilket känns bra då jag har som ambition att ta en plats i startelvan nästa säsong".

Melvin Frithzell, anfallare

Status: Anslöt i somras för att förstärka laget under hösten. Speltiden har dock varit ytterst begränsad och i förra veckan stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i klubben. På Twitter frågade han efter ett nummer till Arbetsförmedlingen.

Kommentar: "Jag hade nästa år också, det fanns en option som båda parter kunde bryta. Min inställning har hela tiden varit att jag ska vara kvar, men jag hade lite på känn att det inte skulle bli något. Jag har inte fått spela så mycket och när jag har fått göra det har jag varit kass – det tycker jag. Det har varit tufft att komma in i en ny grupp och prestera direkt".

Victor Sköld, anfallare

Status: Värvades som en tänkt skyttekung. Han hade ju lyckats vräka in mål i superettan tidigare ... Det började också bra med mål i de två första matcherna. Sedan, i omgång åtta, åkte Sköld på en korsbandsskada. Dystert för honom, dystert för Örgryte.

Kommentar: GP har sökt Victor Sköld utan resultat.

****

GAIS

Damir Mehic, målvakt

Status: Hämtades in av Benjamin Westman inför säsongen 2017. Tog då över som förstamålvakt när Tommi Vaiho lämnade och gjorde det med besked. Men ett starkt debutår i Gais följdes av ett betydligt sämre 2018. Har under 2019 varit tokpetad av inlånade Marko Johansson.

Kommentar: GP har sökt Damir Mehic utan resultat.

Oliver Gustafsson, målvakt

Status: Lämnade Gais för mer speltid för tre år sedan, men återkom till klubben inför den här säsongen, det här efter kortare sejourer i Ljungskile SK, IFK Göteborg och division 3-klubben IK Virgo. Har i år agerat tredjemålvakt.

Kommentar: "Vi för inga diskussioner om någon förlängning och jag har inte hört något från andra klubbar. Jag känner att jag är ganska klar. Jag har mer varit en back-up i år och jag ville mest bara ställa upp och hjälpa till i år. Jag kanske tar något för skojs skull, men som sagt, annars känner jag mig ganska färdig".

Marko Johansson, målvakt (lån)

Status: Efter en lyckad sejour i Trelleborgs FF var det Gais tur att låna in Marko Johansson från Malmö FF. I Grönsvart har burväktaren imponerat stort och tillhört en av lagets bästa spelare under säsongen. Har till följd av de fina prestationerna i klubblaget också fått chansen i U21-landslaget under året. Synd för Gais är att låneavtalet löper ut efter säsongen.

Kommentar: "Jag vet att Gais är väldigt intresserat av att förlänga mitt låneavtal och jag har sagt till dem att jag inte stänger några dörrar. Men för tillfället vet jag inte om jag kommer förlänga eller inte, vi vet ännu inte vad som händer för oss nästa säsong. Jag känner i alla fall att jag har gjort en bra säsong".

Du har kontrakt med MFF över 2020, men har du hört om det finns något intresse från andra klubbar?
”Jag har hört lite löst snack. Men vi har vår avslutning med Gais nu och jag vill inte sätta igång och prata om något sådant i det här läget. Det får vi ta efter sista matchen”.

August Wängberg, försvarare

Status: Har varit Gais trogen sedan sommaren 2017 och börjar med det faktiskt bli en av trotjänarna i klubben. En ytterspringare som har imponerat under året och inte missat en enda minut av seriespelet. Har ett utgående kontrakt, men sitter på en option om ytterligare ett års förlängning.

Kommentar: "Det har förts diskussioner mellan mig och Gais".

Har du hört om det finns intresse från några andra klubbar?
"Ja. Det har jag väl hört, men sedan vet jag inte hur stort intresset är. Det är inte Real Madrid i alla fall så mycket kan jag säga. Jag har bara fått höra lite löst att det finns intresse från andra klubbar, men jag vill inte veta så mycket om det nu – utan bara fokusera på Gais".

Hur ser du mer allmänt på din fotbollsframtid?
"Precis som de flesta andra vill jag spela så högt upp som möjligt. Sedan hade det varit extra roligt om det är med Gais man får göra det".

Alexander Angelin, försvarare

Status: Fick knapert med speltid i Häcken förra året och valde sommaren 2018 att skifta till Grönsvart. Fjolåret var skapligt men 2019 har mestadels handlat och skador.

Kommentar: "I nuläget förs det inga diskussioner mellan mig och klubben. Jag har hört lite om intresse från andra klubbar. Det är väl superettan och runt den nivån på de klubbarna, mer än så kan jag inte kommentera".

Hur ser du på din fotbollsframtid?
"Fokus har hela tiden varit på att man vill säkra kontraktet. Jag vet att jag fyller 30 år nästa år, men det det är ingen ålder. Jag vet att om jag får vara skadefri så håller jag på minst superettan-nivå. Sedan är Gais det laget jag tillhör nu och det är det laget jag kommer tillhöra till dess att mitt kontrakt går ut".

Om Gais erbjuder dig ett nytt avtal, skulle du vara öppen för att stanna?
"Jag har varit här i två omgångar, det är klart att man vill vara kvar i Gais, men vi får se vad som händer efter säsongen ...".

Carl Nyström, försvarare

Status: I mångt och mycket det största hjärtat i den här spelartruppen. Mittbacken är den spelare som har varit längst i klubben och för varje år som går känns det som att han blir mer och mer ett med klubben.

Kommentar: "Vi har tagit en första kontakt angående förlängning. Men det är mest för att se vad båda parterna tycker om varandra, lite som ett kvartssamtal, haha. Men grejen är att vi måste lösa kontraktet först. Det är där vi står. Så en kontakt är tagen och vi för en diskussion om vad vi vill, men längre än så har vi inte kommit. Vi måste respektera läget vi är i. När det gäller intresse från andra klubbar är det inget jag vill kommentera".

Hur ser du på din fotbollsframtid?
"Jag vill vara i en miljö där jag kan fortsätta utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare. Det gäller att hitta den miljön och det kan mycket väl vara i Gais. Det är mycket positiva saker som händer i klubben nu med ny konstgräsplan och så vidare. Det är jättepositivt".

Henrique Moura, försvarare

Status: Otippad, men meriterad, värvning som dök upp på Gaisgården i somras. Det tog sin lilla tid innan han blev spelklar, när han väl blev det växte han omedelbart ut till en ledare i de bakre leden. Undantaget nån svajig insats på slutet så har han varit fullkomligt magnifik. Halvårskontraktet går ut snart, vill Gais förlänga? Allt annat än ett ja-svar på den frågan skulle förvåna.

Kommentar: "Jag är i en bra ålder och har mycket att visa utav min kvalitet – så jag tycker att min framtid ser ljus ut. Jag kan fortfarande utvecklas".

Kan det bli aktuellt att förlänga och stanna i Gais?
"Jag är jättelycklig över att vara i Gais, speciellt hur klubben och supportrarna mottog mig. Först vill jag att vi når målet jag kom för och det är att Gais blir kvar i superettan. För mig är det viktigt att nå det. Framtiden kan vi prata om efter säsongen när vi har uppnått vårt mål".

Niklas Olsson, mittfältare

Status: Kom till Gais för två vintrar sedan och har slagit sig in i truppen på ett bra sätt. Allround spelare som sköter sitt jobb var han än spelar på planen. Gör sig bäst som mittfältare eller central försvarare i en trebackslinje.

Kommentar: "Självklart skulle jag vara öppen för att fortsätta i Gais. Men det är många bitar som ska komma på plats. Båda parterna ska komma överens och sedan vill man veta vilken roll man har i laget och så vidare".

Har ni fört några diskussioner om en förlängning?
"Svårt att svara på. För tillfället nej. Men det har varit mycket omorganiseringar i Gais, och de väntar på en del besked … ".

Har du hört om något intresse från andra klubbar?
"Det vet jag ingenting om. Vi har haft tuff säsong så vi fokuserar endast på att lösa vårt kontrakt. Vi har en del kvar att fixa här innan vi kan slappna av. Och jag vill inte veta om det finns intresse. Hade vi inte haft något att spela för och vi hade legat i mitten, då hade jag velat veta, men inte nu".

Hur ser du på din fotbollsframtid i allmänhet?
"Jag har släppt drömmen om Ballon d´Or, men jag vill spela så högt upp – så länge jag kan".

Andreas Östling, mittfältare

Status: Skiftade från rött och blått till grönt och svart efter säsongen 2017. Utväxlingen i Gais har dock inte blivit något vidare. Under första året fanns det ljusglimtar, men 2019 har nästan uteslutande bara handlat om att kämpa mot skador för Östling som bara gjort två seriestarter under hela året.

Kommentar: "Jag är ju inte i den bästa situationen direkt med tanke på hur min säsong har varit. Snart inne på månad sju som skadad så jag fokuserar och jobbar till 100 procent på att bli frisk då jag inte vill något annat än att kunna göra ett väggspel igen. Så jag vill bli frisk och spela igen".

Har du pratat något med klubben om en förlängning?
"Jag har inte pratat någon med klubben än, men hoppas bli kvar i Gais nästa år och göra 30 dundermatcher!".

Haris Cirak, mittfältare

Status: Inhämtad som en av fem spelare i somras och Cirak, som skrev ett korttidskontrakt, visade omedelbart klassen när han fick chansen att ta plats på mittfältet. Dessvärre fick Gais-sejouren ett abrupt avbrott då Cirak drog korsbandet. Har rehabiliterat sedan dess.

Kommentar: "Det förs diskussioner mellan mig och klubben. Sedan finns det intresse från en del andra klubbar också. Det är klubbar i Sverige, mer än så vill jag inte säga".

Så vad tänker du om framtiden?
"Mitt fokus är på Gais, att vara kvar. Den korta tiden jag har varit här har jag trivts suveränt. Både med laget och människorna som jobbar i klubben. Det finns mycket positivt att säga om klubben".

Boris Lumbana, mittfältare

Status: En värvning som överraskade många när den i somras presenterades. Lumbana, som satsat på musikkarriären och bland annat varit med i Melodifestivalen, hade då under en längre period inte ägnat sig åt fotbollen mer än i form av spel med tv-laget. Så det här var en chansning när han hämtades in, men under hösten har den förre Örebro- och Degerfors-spelaren visat stigande form.

Kommentar: "Det är klart att jag tycker det är kul att spela och jag skulle inte tacka nej till att fortsätta lira. Men då måste allt klaffa, det är många bitar som ska på plats. Jag har i alla fall fått mersmak och vill fortsätta. Skulle Gais vilja ha mig kvar är jag absolut öppen för det. Jag känner mig hemma och trygg i klubben".

Har ni haft några diskussioner om förlängning?
"Nej, ingenting konkret".

Leonard Pllana, anfallare

Status: Den förre Dalkurd- och Norrby-spelaren anslöt förra sommaren i hopp om att få fart på Gais offensiv. Utfallet har blivit sisådär. En del fina prestationer har varvats med mindre lyckade insatser. Med tre mål är han faktiskt Gais näst bästa målskytt i år.

Kommentar: "Jag trivs här. Jag stänger inga dörrar för Gais".

Har du och Gais haft några diskussioner om en förlängning?
"Det är inget jag kan svara på just nu. Det är bättre ni ställer de frågorna till min agent. Vi får se vad som händer helt enkelt. Nu vill jag bara fokusera på avslutningen".

Måns Saebbö, anfallare

Status: Öste under flera år in mål i IFK Göteborgs U-lag och fick i våras även chansen i allsvenskan med Blåvitt. Trots mål och assist mot Sirius blev det dock inget A-kontrakt i klubben. I somras högg Gais som gav anfallaren ett korttidskontrakt. Under hösten har det blivit ett mål för talangen i Grönsvart.

Kommentar: "Vi har börjat snacka lite, men det är väldigt många som sitter på utgående kontrakt och då avtal som går ut i november. Mitt kontrakt går inte ut förrän 1 januari, så det är inte något konkret än för min del".

Har du hört om intresse från andra klubbar?
"Det är inget jag vill kommentera".

Hur ser du på min fotbollsframtid?
"Jag tar det lite som det kommer. Jag trivs i Gais och har kommit in i gruppen väldigt bra. Det har varit ett roligt halvår. Jag klev in i det här med tanken att det är en bra möjlighet att få erfarenhet av seniorfotboll och det tycker jag verkligen att Gais har gett mig. Och skulle jag komma överens med klubben om en fortsättning hade det varit bra. Blir det däremot inte så ... då får det bli någon annan klubb. Vi får se. Men i den bästa av världar hade jag gärna kunnat gå hela nästa år och bara kunnat fokusera på fotbollen. I år har varit rätt stökigt vid sidan av med diskussioner om framtiden hit och dit".

Rasmus Rosenqvist, mittfältare (lån)

Status: Mittfältsmotor som spåddes en lysande framtid men som inte lyckats ta en plats i Elfsborg, och har de senaste åren finna sig i vardagen som utlånad. 2019 blev det en lånedeal med Gais. Utfallet? Sisådär. Några pigga matcher i våras, sedan mer anonym.

Kommentar: "Vi har inga diskussioner om en förlängning av lånet eller sådär just nu. Jag har inte pratat med någon, utan det enda som är bestämt för mig är att köra säsongen ut med Gais".

Har du hört om intresse från andra klubbar?
"Jag har kontrakt med Elfsborg ett år till, men jag har inte pratat med dem heller så jag vet inte riktigt hur läget är. Om det finns andra klubbar som är intresserade vet jag ingenting om. Jag kommer återvända till Elfsborg och sedan får vi se. Det kanske blir en utlåning till. Jag har trivts väldigt bra i Gais, men det här är saker som vi som sagt tar efter säsongen".

Aaron Drinan, anfallare (lån)

Status: Inlånad från engelska Ipswich sedan i somras till säsongens slut. Irländaren har i flera matcher varit en frisk fläkt med sin orädda och energiska spelstil. Men precis som hela Gais har poängproduktionen varit svag.

Kommentar: GP har sökt Aaron Drinan utan resultat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.