Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

22-årig miljardär uppges köpa Sunderland

Klassiska klubben Sunderland ser ut att få en ny majoritetsägare – den 22-årige miljardären Kyril Louis-Dreyfus, det skriver The Guardian.

Sunderland AFC, med sex ligatitlar genom åren, trillade ur Premier League 2017 och nu spelar den klassiska klubben i den engelska tredjedivisionen League One.

Nu skriver The Guardian att den nuvarande ägaren Stewart Donald, som köpte klubben 2018, försökt sälja klubben hela året och nu har hittat köpare – ett konsortium som leds av Kyril Louis-Dreyfus, en 22-årig miljardär och son till den förre Olympique de Marseille-ägaren Robert Louis-Dreyfus och vd:n för Adidas, som dog 2009.

Tidningen skriver att gruppen av köpare la fram ett bud för två veckor sedan och att det accepterades av Stewart Donald i förra veckan.

Donald kommer enligt The Guardian behålla 15 procent av andelarna i kubben men Kyril Louis-Dreyfus blir ny majoritetsägare.

Sunderland Echo skriver att Sunderland i och med ägarbytet blir Englands 13:e rikaste klubb, före bland andra Newcastle United och Everton på listan.

Sunderland ligger just nu sjua i League One med fyra poäng upp till ledande Peterborough United.

Klubben har huserat flera svenska storspelare genom åren, som Stefan Schwarz, Joachim Björklund, Ola Toivonen, Tobias Hysén och Sebastian Larsson.

LÄS MER: Smittskyddsläkaren ryter ifrån: Gå inte till gymmet

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar återkomst till Rangers

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.