Adil Titi hoppas få starta i allsvenskan för första gången i karriären.
Adil Titi hoppas få starta i allsvenskan för första gången i karriären. Bild: MICHAEL ERICHSEN

19-åringen hoppas få debutera från start: "Har känts bra"

Victor Wernersson är avstängd mot Örebro och Blåvitt får klara sig utan vänsterbacken för första gången den här säsongen. En lucka lämnas och en omskolad 19-åring hoppas få sin första match från start i sin allsvenska karriär.
– Självklart, man vill alltid starta, säger Adil Titi.

ANNONS
|

Victor Wernersson är en av spelarna som varit stora utropstecken för IFK Göteborg. Poya Asbaghi har valt att starta honom på vänsterbacksplatsen samtliga matcher den här säsongen, men i matchen mot Örebro finns inte den möjligheten.

Wernersson ådrog sig nämligen sin tredje varning i senaste mötet med Norrköping och där med avstängd under måndagskvällens bortamöte.

Det öppnar en lucka för andra att kliva in och en som är sugen på att göra sin första match från start är 19-åringen Adil Titi.

Talangen har skolats om från mittfältare till ytterback under säsongen och fått göra en del inhopp, men hoppas nu få chansen direkt från avspark.

ANNONS

– Självklart, man vill alltid starta, men oavsett vem som spelar så respekterar jag tränarens beslut till hundra procent, säger Adil Titi.

Hur har det känts på träningarna den senaste tiden?

– Jag tycker att det känts bra faktiskt. Ny position såklart, men man lär sig. De hjälper mig väldigt mycket och jag försöker ta till mig all information och göra det bästa av situationen. Man spelar ju annorlunda, men jag tycker det går bra, säger Titi.

Det har blivit två inhopp för Adil Titi den här säsongen. 19-åringen fick komma in både mot AFC Eskilstuna och AIK där den förstnämnda matchen blev den av de två där han hann bli mest involverad i spelet.

– Det har varit riktigt kul. Att komma in på Gamla Ullevi mot AFC framför alla fansen var extremt roligt, säger Adil Titi.

IFK-tränaren Poya Asbaghi är fåordig kring planerna när Victor Wernersson är avstängd.

– Vi har tre alternativ som kan gå in och spela där så vi får se vem det blir, säger Poya Asbaghi.

ANNONS