Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jacob Ondrejka. Bild: MATHILDA AHLBERG
Jacob Ondrejka. Bild: MATHILDA AHLBERG

17-årig talang uppges vara på Blåvitts radar

Han har imponerat på mittfältet i Landskrona Bois som nu kvalar mot spel i superettan.
Nu ska, enligt uppgifter till Fotbollskanalen, Jacob Ondrejka vara av intresse för IFK Göteborg.

Han har P17-landslagsmatcher på meritlistan och har visat kvalitéer för Landskrona Bois som tagit sig till superettankval den här säsongen. Jacob Ondrejkas framfart har inte gått större klubbar förbi och nu kommer alltså Fotbollskanalen med uppgifter som pekar mot att Ondrejka är av intresse för framför allt två allsvenska klubbar.

Den ena är Elfsborg.

Den andra är IFK Göteborg.

– Vi är alltid intresserade av att lyssna när det kommer förslag från andra klubbar, säger Daniel Stålhammar, fotbollsansvarig i Landskrona Bois styrelse, till Fotbollskanalen och fortsätter sedan:

– Vi får ta ställning till det när det är mer konkret i så fall. Jacob är en jätteintressant spelare och har gjort en fantastiskt fin säsong. Sen har han inte spelat lika mycket på slutet och det har att göra med konkurrenssituationen att göra. Sedan har han presterat bra i ungdomslandslagen, så det är inte konstigt om det finns intresse, säger Stålhammar.

Två landskamper

Jacob Ondrejka, som är yttermittfältare, har spelat 23 division 1-matcher för Landskrona (har noterats för ett mål under de matcherna) den här säsongen och har gjort två landskamper för P17-landslaget.

Ondrejka och hans Landskrona inleder kvalet mot superettan i kväll när lagets första av två möten med Öster spelas på Landskrona IP.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson och assisterande sportchef Pontus Farnerud utan framgång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.