Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

162 får skadestånd – för att Ronaldo bänkades

162 personer har fått 400 kronor i skadestånd på grund av ”känslomässigt lidande”.
Anledningen?
Cristiano Ronaldo bänkades under en uppvisningsmatch mot Sydkorea, det skriver nyhetsbyrån AFP.

Många sydkoreaner gladdes nog åt nyheten att Cristiano Ronaldo och hans Juventus skulle komma för en uppvisningsmatch mot K-League All Stars.

65 000 personer köpte biljetter till matchen och det är nog ingen vild gissning att den portugisiske superstjärnan var en stor bidragande faktor till detta. Han var trots allt dragplåstret och föga förvånande affischnamnet inför mötet.

Enligt K-League ska det dessutom ha funnits en överenskommelse gällande att Ronaldo skulle spela minst en halvlek.

”Om Ronaldo inte kunde spela var det uppenbart bedrägeri att inkludera honom som en avbytare i matchtruppen. K-League kan inte annat än att känna oss besvikna och lurade av Juventus för deras skamlöshet”, skrev ligan efter matchen.

Men den som hade köpt biljetter i hopp om att få en en av världens främsta genom tiderna, ja hen blev nog mäkta snopen. Ronaldo spelade nämligen inte en minut av matchen.

Besvikelsen hos vissa supportrar var total. Den var till och med så stor att 162 personer valde att stämma arrangören för falsk marknadsföring.

Får skadestånd

Dessa personer har nu fått rätt, det skriver nyhetsbyrån AFP. 400 kronor i skadestånd för ”känslomässigt lidande” ska betalats ut var och en av dessa 162 personer, rapporterar nyhetsbyrån.

Enligt AFP ska en supporterar tagit det så långt att han åkte till Sverige, när Juventus skulle spela uppvisningsmatch mot Atletico Madrid, för att konfrontera Ronaldo personligen.

Inte nog med det att ”Göra en ’Naldo” ska även ha blivit ett uttryck i Sydkorea för att beskriva någon som vägrar jobba.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.