13.10: "Jag får fundera ut en kupp-fråga …"

ANNONS
|

I dag, 13.15, håller Zlatan Ibrahimovic presskonferens och du liverapporterar därifrån. Vad kommer fokus att vara?

- Man vet aldrig med Zlatan, även hans presskonferenser genom åren blivit mer by the book. Frågarna hur slår vi Österrike?, vem ser du helst på mittfältet och hur är det med vaden? kommer säkert dyka upp. Jag får fundera ut en kupp-fråga fram till det är dags … kanske om han vill avsluta karriären i Blåvitt, eller något. ;-)

Om Sverige når en play off-plats är ju oerhört viktigt för Erik Hamrén. Hur upplever du förbundskaptenerna de här dagarna?

- Det var rätt häftigt efter träningen i går, att se hur han och Marcus Allbäck gick från Stockholms Stadion till hotellet på Karlavägen och samtalade avslappnat med en grupp frågvisa supportrar i väntan på grön gubbe. Jag ser en fokuserad Hamrén, men också lättsam – i positiv bemärkelse. Avgörande matcher är kul. Även för förbundskaptener. Segrarna senast har gett även honom självförtroende.

ANNONS

Hur ser din laguppställning ut på fredag kväll mot Österrike?

Den stora frågan är vem som spelar bredvid Anders Svensson, som lyfte sig rejält i senaste samlingen. Rasmus Elm, med bara två matcher i benen efter blodproppen, Kim Källström, som spelat de tre senaste för sitt Spartak eller – minst troligt – Pontus Wernbloom som är motorn i ett knackigt CSKA. Jag väljer Kim, för erfarenhet, dels ihop med Anders, men också för att Elm lätt blir för defensiv. Det har vi inte råd med. Presspelet centralt är grejen här. Så … Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Anders Svennsson – Sebastian Larsson, Kim Källström, Alexander Kacaniklic – Johan Elmander, Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS