Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

10 fotbollsstjärnor som åkt ur högsta serien

En fotbollskarriär innehåller både med och motgångar. Zlatan Ibrahimović, Franco Baresi och Gabriel Batistuta har alla vunnit stora titlar, men de vet också hur det känns att sluta under nedflyttningsstrecket.

Ibrahimović har vunnit ligan i Nederländerna, Italien, Frankrike och Spanien. En riktig vinnarskalle och hyllad mästare, men han har också upplevt hur det är att åka ur en serie. I allsvenskan 1999 slutade Malmö FF näst sist och fick tillbringa den följande säsongen i superettan.

LÄS OCKSÅ: 18 år av magi – här är höjdpunkterna i Zlatan Ibrahimović karriär

Flera andra stora fotbollsstjärnor har varit med om samma sak – trots att de i vissa fall har spelat i bra lag och har svarat för starka individuella säsonger.

Kommer ni ihåg Jimmy Floyd Hasselbaink? Den nederländske anfallaren öste in mål i Leeds innan han blev såld till Atlético Madrid. Han dunkade in 24 fullträffar i La Liga, men det räckte inte för att huvudstadsklubben skulle hänga kvar.

När ett lag åker ur är det naturligt att de bästa spelarna funderar över sin framtid. En som valde att stanna kvar i "sin klubb" var Franco Baresi och det är säkerligen inget han ångrar i dag.

Försvararen vann i stort sett allt som går att vinna inom klubblagsfotboll och är en av Milans största profiler genom tiderna.

I bildspelet högst upp i artikeln finns tio stjärnor som har åkt ur en serie.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.