10 000 poliser mobiliserar i Frankrike inför VM-semifinalen

Marocko spelar historisk VM-semifinal mot Frankrike. Då fruktar man kaos i Paris och 10 000 poliser mobiliserar i landet inför matchen.

ANNONS
|

På onsdagen möttes Frankrike och Marocko i VM-semifinal i Qatar. I Frankrike fruktar man kaotiska scener på gatorna i samband med matchen.

Enligt franska Cnews mobiliserar polisen i Paris inför eventuella oroligheter. 10 000 poliser och gendarmeriet är inkallat, 5 000 av dem i Paris.

Jeanne d'Hauteserre, borgmästare i åttonde arrondissementet i Paris, har enligt tv-kanalen önskat att avenyn Champs-Élysées stängs under matchen för att förhindra ett ”inbördeskrig”.

– På onsdag är alla rädda för ett krig, ett gerillakrig, ett inbördeskrig och vi vill inte att Champs-Élysées ska förvandlas till ett slagfält, säger hon.

Kravaller efter matcher tidigare

Efter Marockos seger över Belgien tidigare i VM utbröt upplopp i flera europeiska städer, bland annat Bryssel.

ANNONS

Efter att Marocko slagit ut Portugal i kvartsfinalen fylldes just Champs-Élysées med personer som ville fira och det hela urartade i sammandrabbningar mellan supportrar och polis och över 100 personer omhändertogs.

Marocko är första afrikanska land att nå semifinal i VM. Mot Frankrike tog VM-resan slut. Marocko förlorade med 2–0.

LÄS MER:Kravaller i Paris efter VM-matcher – 108 gripna

LÄS MER:Upplopp i Bryssel – efter Marockos skrällseger

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS