Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: KRISTER ANDERSSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

031-Fotboll tillbaka efter långt sommarlov

Ett långt sommarlov, ett VM och ett uppehåll i våra serier senare är GP-sportens fotbollspodcast tillbaka. Vi analyserar övergångsfönstrets vinnare och förlorare och tittar Blåvitts-krissituation djupt in i vitögat.

Men till en början avhandlar vi vad det egentligen var som hände uppe i Piteå där Göteborg FC ledde med 3-1 och hade serieledningen säker. Slarv och Piteå-press innebar dock helt svängd matchbild och strax var serieledningen fem poäng bort istället för i Marcus Lantzs ficka.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sedan går vi vidare och djupdyker in i övergångsfönstrets vinnare och förlorare. Är det rätt av Örgryte att satsa på ett lite äldre garde inför hösten?

– Historien visar att man behöver ha rutin i lag. Öis har försökt i flera år att klara sig utan den och blivit straffade, säger Mattias Balkander.

LÄS MER: Så bra har klubbarnas övergångsfönster varit

Gais har sin vana trogen bytt flertalet spelare och tappat två av sina namnkunnigaste spelare till allsvenskan i form av Junes Barny och Jonas Lindberg.

– Det är inte säkert att det blir ett så stort tapp för Gais även fast det är stora namn som lämnat. Däremot ska man rikta underbetyg till Gais ledning för att der inte ha fått igång dem i superettan, säger Linus Pettersson.

Förutom superettan diskuteras givetvis också IFK Göteborgs och Häckens värvningar. Mycket fokus läggs på Alexander Jeremejeff och hans eventuella förmåga att ge Paulinho avlastning i målskyttet. Vad gäller Blåvitt ställer sig Mattias Balkander ytterst tveksam till hanteringen av Mikael Ingebrigtsen.

– Man måste ju ge karln chansen, konstaterar han i podden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.