Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MATTEO GRIBAUDI

Överraskningen: Zlatan uppges aktuell för klubb i Serie C (!)

Kontraktet med Milan går ut.
Nu uppger italiensk media att Serie C-klubben Monza, som ägs av Silvio Berlusconi, har förhoppningar om att locka till sig svensken i sommar.
– Om det är fel av Monza-supportrar att drömma om att han anländer? Det är bara en sak som är fel, och det är att tänka att det inte är möjligt, säger lagets tränare Christian Brocchi.

I vintras återvände Zlatan Ibrahimovic till AC Milan, klubben som han representerade 2010–2012.

Sedan återkomsten har svensken noterats för fyra mål och ett assist på tio matcher och med honom i laget har de rödsvarta fått ett rejält lyft i tabellen.

Men vad som händer här näst med relationen mellan anfallaren och klubben är ovisst.

Ibrahimovics avtal löper ut i sommar, och även om det finns en option om ytterligare en förlängning i kontraktet har internationell media den senaste tiden skrivit att en hel del pekar på att 38-åringen inte blir kvar utan söker sig vidare efter en ny utmaning.

Bland klubbarna som nämnts vara intresserade är där en som verkligen sticker ut, nämligen Serie C-klubben (!) Monza. Klubben som innan coronavirusets utbrott ledde tredjeligan i överlägsen stil ägs av Italiens tidigare premiärminister och förre Milan-ägaren Silvio Berslusconi.

Berlusconi ägde Milan när Zlatan var där senast.

En som inte tror att en återförening av duon är otänkbar är Monzas tränare Christian Brocch.

– Om det är fel av Monza-supportrar att drömma om att han anländer? Det är bara en sak som är fel, och det är att tänka att det inte är möjligt. Våra supportrar är några av de lyckligaste i Europa med en president med Berlusconis kraft, säger han enligt italienska Calciomercato.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.