Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Övergångsdramat - var i möte under deadline day

Övergången såg ut att vara avblåst sedan en tid tillbaka. Men enligt portugisiska uppgifter var Benfica i England för att förhandla med United om Victor Nilsson Lindelöf under deadline day - klubbarna kunde dock inte komma överens.

Manchester United har gång på gång pekats ut som Victor Nilsson Lindelöfs nya klubbadress. Under hösten och vintern har det vid flera tillfällen rapporterats att Benfica-svensken varit så gott som klar för den engelska storklubben.

Men när transferfönstret väl öppnade i januari tystnade det kring den eventuella övergången. Enligt flera medier blåstes transfern av under övergångsperioden sedan Manchester United dragit tillbaka sitt intresse för svensken. Nu kommer dock uppgifter från portugisiska A Bola som pekar på att Premier League-jätten in i det sista var intresserade av en värvning. Enligt tidningen var Benficas president Luís Filipe Vieira på plats i England under deadline day. Dels för att slutföra yttern Helder Costas låneövergång till Championship-klubben Wolverhampton men också för att försöka få till en sen transfer av den svenske försvararen till United.

Klausulen stjälpte övergången

Men sedan klubbarna inte kunnat komma överens valde presidenten att återvända till Lissabon och behålla VNL. Skälet till att övergången kraschade ska enligt A Bola ha handlat om det faktum att klubbarna helt enkelt inte kunde enas om ett pris. United ville inte möta den utköpsklausul på drygt 300 miljoner kronor som Victor Nilsson Lindelöf ska ha inskriven i sitt kontrakt.