Över 50 000 demonstrerar för Messi

Lionel Messi meddelade efter Argentinas finalförlust mot Chile i Copa America att han slutar i landslaget, endast 29 år gammal. Ett besked som fått många i Argentina att reagera. Nu planeras en demonstration i Buenos Aires för att få superstjärnan att återta sitt beslut där över 50 000 väntas delta.

ANNONS
|

Lionel Messi missade sin straff i straffläggningen i Copa America-finalen där Argentina föll mot Chile. Efter matchen meddelade Messi att hans landslagskarriär var över. Beskedet slog ner som en bomb i Argentina där det nu pågår en övertalningskampanj för att få superstjärnan att ändra sig.

Mer än 50 000 personer har anmält sig till en demonstration i Buenos Aires på lördag där syftet är att övertala Messi att stanna kvar i landslaget. Slagorden för demonstrationen går "No te vayas Lio" ("Stanna Lio").

LÄS OCKSÅ: Maradona: "Messi måste fortsätta"

Det har inte stannat där, demonstranterna har fått hjälp från högsta ort. Argentinas president Mauricio Macri har även han uttalat sig om Messis beslut och gör sitt bästa för att få honom att ångra sig.

ANNONS

– Vi är lyckligt lottade, vi har fått ta den av en av livets njutningar, det är en gåva från Gud att ha den bästa fotbollsspelaren i världen i ett fotbollsland som vårat. Lionel Messi är det största vi har i Argentina och vi måste ta hand om honom, säger Macri enligt nyhetsbyrån AFP.

Messi har kritiserats under många år för att han inte nått upp till samma nivå i landslaget som han gjort i klubblaget Barcelona.

ANNONS