Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Östersunds Robert Sundqvist avliden efter trafikolycka

Allsvenska klubben Östersunds FK har sorg.
Styrelseledamot Robert Sundqvist har avlidit i en trafikolycka under fredagen, skriver klubben på sin hemsida.
Även akademichef Stefan Lundin var inblandad i olyckan, och vårdas nu på sjukhus.
”Det här är en fruktansvärd olycka och i dagsläget går våra tankar till Roberts familj och Stefans familj”, skriver VD Michael Schahine i en kommentar.

Under lördagsmorgonen skriver klubben på Twitter att deras styrelseledamot Robert Sundqvist och akademichef Stefan Lundin varit inblandade i en otäck trafikolycka under fredagen.

Klubben skriver på sin hemsida att Sundqvist inte överlevde olyckan. Lundins läge är inte kommunicerat, men ÖFK skriver att han nu vårdas på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Lundin påbörjade sitt arbete som akademichef för klubben så sent som för en vecka sedan.

”Det här är en fruktansvärd olycka och i dagsläget går våra tankar till Roberts familj och Stefans familj. Robert har under en lång tid jobbat hårt inom ÖFK och det är med stor sorg som vi konstaterar att han inte längre finns bland oss”, skriver Östersunds VD Michael Schahine.

ÖFK spelar sin sista match i årets allsvenska under söndagen. I mötet med Malmö FF kommer sorgband användas för att hedra Robert Sundqvist.

Östersund ligger för närvarande på en tolfte plats i tabellen. En placering över IFK Göteborg, som laget förlorade mot med 4–0 i den senaste omgången.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.