Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Östersunds krisdrag – plockar in Lars Lagerbäck i staben

Östersund är sist i allsvenskan men nu agerar klubben. Detta då man plockar in Lars Lagerbäck i staben.
– Jag är ett bollplank, säger han.

Sedan september har Lars Lagerbäck varit sysslolös. Eller ja, han lämnade då sitt uppdrag som teknisk rådgivare för det isländska landslaget men har synts till i TV-rutan hos Viasat.

Nu är han dock tillbaka i hetluften igen.

För den allsvenska krisklubben, Östersund, som ligger sist i serien väljer att agera och plockar in den tidigare förbundskapten för Sverige.

– ”Perry” (Per Joar Hansen, tränare ÖFK), fick det här jobbet och vi står varandra nära. Jag finns själv bara tio mil härifrån, så jag sa att jag självklart kan ställa upp att vara med och assistera eller vara bollplank. Du får skylla på ”Perry” att jag finns här, säger han i ett klipp på klubbens Facebook-sida.

– Vill han att jag ska göra något så gör jag det. Jag har sett ÖFK:s tre sista matcher, han har bett mig om att göra det, så har vi pratat lite om hur ÖFK har presterat. Sedan är det ”Perry” som bestämmer och tar beslut. Jag är ett bollplank, det är ett bra uttryck tycker jag.

Lars Lagerbäck ställer upp gratis för Östersund, det berättar klubbens sportchef, Adil Kizil, för Aftonbladet.

– Det är en stor tränare med fantastisk erfarenhet, som bollplank tror jag så klart att det kan vara till stor nytta för ”Perry”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.