Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Östersund-succén får chansen i kvalavslutningen

Luxemburg och Nederländerna väntar för Sverige i VM-kvalets avslutning. I dag tog Janne Andersson ut truppen till landslagssamlingen – då blev Östersunds succémittfältare Ken Sema den stora överraskningen.

Janne Anderssons landslag har överraskat positivt så här långt i VM-kvalet och med två omgångar kvar placerar sig Blågult som tvåa i grupp A, bara en poäng efter gruppledaren Frankrike och tre poäng före tvåan Nederländerna. Med två omgångar kvar är det i första hand playoff-platsen i gruppen som ska säkras. Först väntar Luxemburg på hemmaplan den 7 oktober innan Sverige avslutar med möte mot Nederländerna i Amsterdam 10 oktober. 

Under onsdagen tog Janne Andersson ut truppen till de två sista kvalomgångarna. Då blev det en väntad trupp sånär som på ett namn som var en ordentlig överraskning. Ken Sema har förvisso imponerat stort på kanten i Östersund under sensommaren och hösten men att han skulle ta sig in i en kvaltrupp var nog trots allt en skräll i mångas ögon. 

– Väldigt roligt att man kan bli landslagsspelare på olika sätt. Jag hade själv honom i Norrköping 2013 men då nådde han inte riktigt in i allsvenskan. Nu har han vuxit till sig på alla plan. Jag har följt honom jättenoga och han gjorde bra ifrån sig på januariturnén. Också roligt att ta en spelare från allsvenskan. Det ska bli kul att ha med Ken här, säger Janne Andersson i samband med uttagningen. 

Två spelare som däremot inte finns med i truppen som avslutar VM-kvalet, som har varit med tidigare, är Christoffer Nyman och Jimmy Durmaz. Den offensiva duon är skadad och var därmed ej uttagningsbar.

– Totte har en bristning i vaden och vi hoppas att han är tillbaka snart. Jimmy har en bristning i ljumsktrakten och det kommer ta lite längre tid för honom, säger Janne Andersson. 

Celta Vigos John Guidetti var inte med senast – men nu är publikfavoriten tillbaka.
– Det är som alltid speltid och inte speltid. Pratar man John gjorde han en jäkligt bra försäsong men fick nyckelbensskadan. Där körde han väldigt bra rehabilitering och kom igång väldigt snabbt igen. Han hoppade in senast och känner sig själv i väldigt, väldigt bra form. 

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Robin Olsen, FC Köpenhamn
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp 

Försvarare: 
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Martin Olsson, Swansea
Andreas Granqvist, Krasnodar
Pontus Jansson, Leeds
Filip Helander, Bologna
Emil Krafth, Bologna
Mikael Lustig, Celtic

Mittfältare
Jakob Johansson, AEK Aten
Emil Forsberg, RB Leipzig
Viktor Claesson, Krasnodar 
Albin Ekdal, Hamburg
Sebastian Larsson, Hull
Marcus Rohdén, Crotone
Ken Sema, Östersund
Gustav Svensson, Seattle

Anfallare: 
Marcus Berg, Al Ain
John Guidetti, Celta Vigo
Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren
Ola Toivonen, Toulouse