Örgrytes poängsvit bruten – föll mot Skövde AIK

Örgryte IS hade inte förlorat på fyra matcher. Sedan gästade man Skövde AIK, utan sålda Ajdin Zeljkovic, och fick se den sviten brytas.
– Det är otroligt tungt och otroligt frustrerande, säger Sargon Abraham.

ANNONS
|

Med säsongens säsongens första seger i närminnet begav sig Örgryte IS norrut mot Västgötaslätten för att gästa kaxiga nykomlingen, topplaget, Skövde AIK.

En tuff nöt att knäcka i vanliga fall. En ännu tuffare nöt att knäcka med tanke på att Öis sålde Ajdin Zeljkovic till IFK Värnamo inför matchen.

Utan skyttekungen på plan tvingades Sällskapet kapitulera på Södermalms IP, där man stod för en riktigt svag första halvlek.

Skövde AIK osade av självförtroende och ägde matchbilden rakt igenom. Ledningsmålet kom efter knappa halvtimmen genom succémannen Jack Cooper Love och Örgryte kunde skatta sig lyckliga att det inte var större målskillnad i pausvilan.

ANNONS

– Jag tycker inte vi kommer upp i nivå alls. Jag tycker att vi faller in i delas spel i första halvlek med mycket långbollar och kamp, där är de bra. Inget snack om saken. Så jag tycker det är vi själva som fäller oss, säger Sargon Abraham.

Den uppförsbacke som Öis hamnat i blev dessutom brantare drygt tio minuter in i den andra halvleken när Skövdes Yoann Fellrath, från utkanten av straffområdet, kunde nypa till på volley och sätta 2–0 till hemmalaget efter ett långt inkast. .

Örgrytes poängsvit bröts mot Skövde AIK.
Örgrytes poängsvit bröts mot Skövde AIK. Bild: TOBIAS ANDERSSON

Sällskapet fick faktiskt kontakt i matchen efter en fin nick av Daniel Paulson, som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.

Men någon kvittering blev det aldrig. Även om Anton Andreasson bjöds på ett jätteläge på tilläggstid, skottet gick dock via försvarande spelare och ut.

– Det är otroligt tungt och otroligt frustrerande, säger Sargon Abraham om 1–2-förlusten.

Vad är det du känner att ni måste göra bättre?

– Det är klart att grundgrejerna måste vara bättre. Att vilja ta kampen, vinna andrabollen och gå in i dueller. Men samtidigt så tycker jag vi har ett lag med bra spelare som kan locka upp press, spela förbi och komma rättvända framför deras backlinje.

ANNONS

Om Zeljkovic avsked: ”Förtjänar det”

Inför matchen kom som bekant beskedet att Ajdin Zeljkovic gjort sitt i Örgryte. Att tappa sin skyttekung är såklart ett tungt tapp för laget.

– Det är klart att det är ett tapp, det är en otroligt duktig spelare. Han har jobbat hårt och förtjänat det, så man får önska honom all lycka. Men det är klart att det är en bra spelare som vi förlorar.

Känner du, som offensiv spelare, extra ansvar att kliva fram nu?

– Det är ett ansvar som laget får ta, men för min del handlar det först och främst om att komma till rätta med min hälsena. Är den hundraprocentig så vet jag att jag kan göra mål, jag har ändå gjort fyra mål på sex starter.

Fakta: Så startade Örgryte IS (4-2-3-1

Robin Wallinder – Elias Gustafsson, Jonathan Azulay, Anton Lans, Hampus Dahlqvist – Anel Rashkaj, Eric Nohlgren – Anton Andreasson, Kevin Ackermann, Daniel Paulson – Alexander Ahl Holmström

LÄS MER:Örgryte säljer Ajdin Zeljkovic till allsvenskan

LÄS MER:Så ser klubbarnas plan ut för transferfönstret – det bör värvas

LÄS MER:Så ska Öis få rätt på skutan – med märklig teambuilding

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS