Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örgrytes spelare kan fira ett avancemang efter IFK Göteborgs seger på onsdagen. Bild: DANIEL STILLER

Örgrytes damer klara för uppflyttning från kaosserien

Det är ovanligt, men i går jublade Örgryte över en Blåvitt-seger.
Det var nämligen rivalens seger på onsdagen som såg till att Öis damlag säkrade avancemanget till division 3.
– Det här var jätteviktigt för klubben, säger tränaren Lisa Cristensson.

Både Örgryte och IFK Göteborgs nystartade damlag i division 4 går mot uppflyttning direkt till högre serier. Med tre matcher kvar är det de båda storklubbarna som placerar sig högst upp i tabellen.

För Örgrytes del står det redan klart att sejouren i Göteborgsfotbollens lägsta serie bara blir ettårig.

Med sju raka vinster och den imponerande målskillnaden 40–3 toppar Öis tabellen. När IFK Göteborg slog Sävedalens B-lag på onsdagskvällen säkrades uppflyttningen.

– Det här har inte varit någon rolig serie. Om man ska ha ett seriöst damlag och attrahera spelare och få upp unga spelare måste man ligga lite högre upp. Den här serien är för ojämn och många lag har lämnat wo och flyttat matcher, säger Öis tränare Lisa Cristensson.

LÄS MER: Kaos i IFK Göteborgs och Örgrytes serie

”Ökar vi träningsmängden finns det potential”

Hon har basat över ett lag som tränat i snitt en gång i veckan – men trots det joggat hem en topplacering.

– Vi har bra spelare som känner varandra sedan långt tillbaka och har spelat ihop i olika konstellationer. De allra flesta är över 30 år och har gott om erfarenhet, säger Lisa Cristensson.

Hur tror du ni klarar er i division 3?

– Om alla spelar kvar och vill köra på så står vi oss nog ganska bra. Vi som har spelat i år har gjort det här som en kul grej för oss samtidigt som det var bra för Örgryte. Jag vet inte hur det kommer se ut nästa år. Ökar vi träningsmängden finns det potential.

I helgen blev det klart att tre lag flyttas upp från division 4-serien och nu återstår alltså två platser att tampas om. Med all sannolikhet kommer IFK Göteborg ta en av dem. Med tre matcher kvar har laget både poäng och målskillnadsmarginal på sin sida inför slutspurten av serien.

Den 21 oktober väntar matchen hela serien gått och väntat på, den mellan Blåvitt och Öis.

– Vi vill jättegärna vinna serien och vi kommer göra vårt allra bästa för att göra det. Om vi spelar lika eller vinner mot Blåvitt har vi god chans, men det blir svårt. De är duktiga, säger Lisa Cristensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.