Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CARL SANDIN

Örgrytes Alexander Bernhardsson nära Elfsborg

Alexander Bernhardsson förlängde med Örgryte så sent som i augusti – men kan redan vara förlorad.
Enligt uppgifter till Borås Tidning ska succéanfallaren nämligen vara nära en övergång till Elfsborg, uppgifter som även GP tagit del av.

Alexander Bernhardssons genombrott i Sällskapet gladde många Örgryte supportrar. Den 21-årige ytterforwarden, som värvades från division 1-klubben, visade sig vara ett riktigt fynd och i slutet av augusti belönades han med ett tvåårskontrakt.

Bernhardsson skrev på. Trots att han, enligt uppgifter till GP, ska ha funnits på både IFK Göteborg och AIK:s radar.

– Just nu känner jag att jag behöver träningen här, matcherna och speltiden. Jag känner att Öis tror på mig och ger mig chansen. Jag tror att jag kommer utvecklas ännu mer nästa år, sa han till GP då.

Nära allsvensk klubb

Men bara tre månader efter att kontraktet skrivits kan Bernhardsson vara förlorad för Örgryte. Enligt uppgifter till Borås Tidning ska nämligen han nämligen vara nära en övergång till allsvenskan och Elfsborg, något som även källor till GP uppger.

Enligt BT ska Boråsklubben även vara nära att knyta till sig Landskrona-talangen Jacob Ondrejka.

– Jag förstår att det spekuleras, det är den tiden på året nu. Vi jobbar förstås mycket med trupp bygget 2020 och känner oss trygga i det vi håller på med. Vi vet vad vi vill, och kommer berätta fakta fort det finns något att berätta, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson till tidningen.

Tycker du att Jacob Ondrejka låter bekant? Då kan det vara för att han provtränade med IFK Göteborg tidigare under hösten. Även Fredrik Martinsson, som gick till Gais, fanns på plats hos IFK.

– Det var två bra provspelare och vi håller koll på båda oavsett om de skriver på för andra klubbar, sa Blåvitts sportchef Kennet Andersson efter provträningen.

GP söker Örgrytes sportchef Igor Krulj för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.