Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Örgrytes Alexander Bernhardsson. Bild: NICKLAS ELMRIN

Örgryte vill förlänga med Alexander Bernhardsson

Succéspelarna från Sävedalen lyfter Öis. Förhandlingen om ett nytt avtal med Alexander Bernhardsson, hjälten från segern mot Varberg, pågår.

Gustav Ludwigson anlände inför säsongen 2018, Alexander Bernhardsson debuterade i år. När Ludwigson enligt GP:s uppgifter inför nästa säsong lämnar för spel med Hammarby IF har Bernhardsson blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Sällskapet.

Det nuvarande går ut efter årets säsong.

LÄS MER: Bernhardsson njuter i Öis - vill stanna i klubben

Det kommande kan, precis som i fallet med Gustav Ludwigson, komma att innehålla en utköpsklausul, det vill säga en paragraf i kontraktet som tvingar klubben att sälja om en viss nivå i budet uppnås.

– Jag har egentligen inga kommentarer till det. Det blir i så fall en sak för vår styrelse att ta ställning till, säger Örgryte IS ordförande Joacim Nordh.

I fallet med Gustav Ludwigson innebar utköpsklausulen enligt GP:s uppgifter en övergångssumma på cirka en halv miljon kronor.

"Hoppas kunna sockra laget"

Alexander Bernhardsson är 20 år gammal och har tidigare även spelat för Partille IF och Jonsereds IF.

Mot superettans serieledare Varberg gjorde kantspelaren två mål som innebar att Öis gick från underläge med 0-1 till seger med 2-1.

Öis har även för avsikt att förstärka truppen under det pågående värvningsfönstret, i första hand på mittfältet och i anfallet.

– Vi hoppas kunna sockra laget med någon spelare och ska vara med och nosa i toppen, säger klubbens ordförande Joacim Nordh.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.