Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Örgryte på knä – poängförlust och tre nya skador

Lysande spel, men också tre skador på Anton Lans, Hannes Sahlin och Ailton Almeida. Lägg till det en ny poängförlust efter 0–0 mot Jönköping – och Örgryte parkerar sist i tabellen.
– Vi behöver skapa mer. Det ska inte vara nåt tvivel om vi förtjänar att vinna eller inte, säger tränare Dane Ivarsson.

Det startar inte alls bra för Örgryte på Gamla Ullevis läckra matta. Efter bara fem minuters spel skadas Anton Lans så pass illa att han tvingas utgå – och en bänkad och kall Ailton Almeida kastas in.

Men Örgryte rullar vacker boll emellanåt. Ajdin Zeljkovic snurrar, Herman Sjögrell fintar och det mixas upp med en bålgetingsilsken Anton Andreasson som sliter ut gräset upp och ner längs vänsterkanten.

Det skapas hörna efter hörna – och om inte tabellen funnits där som facit hade du lätt kunnat inbilla dig att sistaplacerade Örgryte hör hemma på den fjärdeplats som gästande Jönköping Södra har.

Andersson räddar – på nåt sätt

Det dröjer exempelvis till matchminut 35 innan Jönköping ens skapar en farlighet – men då ska det å andra sidan vara mål.

Södras skyttekung Eric Johana Omondi får till och med tid att lägga bollen tillrätta, helt frispelad i straffområdet – men på nåt märkligt sätt lyckas Sällskapets keeper Fredrik Andersson hålla liv i sin nolla.

– Ja, tittar du på spelet så borde ju Örgryte ligga betydligt bättre till i tabellen – även om jag tycker att vi borde ta ledningen på den chans som Omondi har, säger gästernas tränare Patric Jildefalk.

Innan första halvlek är över tvingas dock även Hannes Sahlin kliva av Örgryte med skada – men lagkapten Daniel Paulson är nöjd med sitt lags insats.

– Känslan är att vi vinner väldigt många dueller – och är modiga i vårt spel! Vi gör det bra i perioder, men det är det där lilla extra. Det hade varit skönt att få in ett mål i dag – för att kunna spela på det, säger han.

Är det inte just spets som saknas – att ni har nån som trycker dit chanserna?

– Jag tycker att vi har det, men det är ju en helhet. Det är mycket som ska klicka i ... och när det väl gör det så kommer målen komma också, tror lagkaptenen.

Ajdin borde haft straff?

I andra halvlek går Ajdin Zeljkovic ner som en jordfräs i straffområdet ... men domare Joakim Östling friar märkligt nog.

En stund senare tvingas dessvärre inhoppade Ailton Almeida också utgå, när han får känning av en skada och snabbt signalerar för byte.

Tre skador – på tre viktiga spelare och Örgrytes tränare Dane Ivarsson suckar efteråt.

– Jag vet inte hur det är med dem. Jag är tränare, inte läkare. Men det är ingen dröm att behöva byta två i första halvlek och slösa två byten – och sen när jag har ett byte kvar tvingas göra det på en skada till! Jag är tacksam att de övriga höll ihop och att vi inte fick avsluta med tio man ...

Och några mål blir det inte i matchen, trots att Örgryte har elva avslut att jämföra med Jönköpings sex.

– Prestationen är helt okej. Det är ganska många saker som är bra. Vi har en större del av matchen som vi kontrollerar på ett bra sätt. Sedan har vi fortfarande dippar som vi inte vill ha, säger Dane Ivarsson kritiskt.

Förtjänar ni att vinna?

– Äh, det vet jag inte. Vi behöver skapa mer. Det ska inte vara nåt tvivel om vi förtjänar att vinna eller inte! Vi vill ju mer. Vi har inte riktigt kvaliteten i sista passningen och sista lägena – men vi kommer i alla fall dit. Det är någon form av utveckling, säger Dane Ivarsson.

Så spelade Örgryte (3–4–3):

Fredrik Andersson – Arvid Brorsson, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans (Ailton Almeida, in 5 – ut 68, Hampus Dahlqvist, in 68) – Jonathan Azulay, Kevin Ackermann, Hannes Sahlin (William Svensson, 42), Anton Andreasson – Herman Sjögrell (Aydarus Abukar, 68), Daniel Paulson, Ajdin Zeljkovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.