Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Blank har skrivit på ett professionellt ungdomskontrakt med Öis. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Oskar Blank har skrivit på ett professionellt ungdomskontrakt med Öis. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Örgryte knyter upp målvaktsduo

Örgryte har valt att signa upp de båda 18-åriga målvakterna, Oskar Blank och Hjalmar Bäckström, på professionella ungdomskontrakt.
– De har varit med och tränat med oss i princip hela året. De startade lite trevande, men har vuxit något enormt längs med tiden, säger Thomas Askebrand till Örgrytes hemsida.

Örgryte har signat upp målvaktsduon Oskar Blank och Hjalmar Bäckström på var sitt professionellt ungdomskontrakt. Båda kontrakten gäller över nästa säsong.

De båda målvakterna är 18 år gamla och har under den här säsongen spelat för Öis akademi i U19 Allsvenskan.

– De har varit med och tränat med oss i princip hela året. De startade lite trevande, men har vuxit något enormt längs med tiden. Det är väldigt kul att de skriver på för oss och det är glädjande att akademin har stått för en gedigen utbildning, säger Örgrytes tränare Thomas Askebrand till klubbens hemsida.

Suttit med på bänken

Oskar Blank, som anslöt till Öis från FC Almhult 2016 fick A-lagsdebutera under försäsongen och har funnits med på Örgrytes bänk under säsongen.

– Det känns jättebra. Det blir en trygghet då man vet vart man står nu. ÖIS litar på mig och jag litar på ÖIS. Det gör att jag kommer kunna spela mitt spel och känna mig avslappnad. Nu hoppas jag att jag får vara med ännu mer i a-laget. Detta ska bli jäkligt kul, säger Oskar Blank till Öis hemsida.

Hjalmar Bäckström har även han funnits med på Örgrytes bänk under säsongen.

– Det ska bli kul att få representera ÖIS ytterligare i 1,5 år. Det slutgiltiga målet är att skriva ett A-lagskontrakt med Öis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.