Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KENTA JÖNSSON

Örgryte jagar Djurgårdens Adam Bergmark Wiberg

Örgryte ser ut att fortsätta på den inslagna vägen och plocka in yngre förmågor.
Enligt uppgifter till GP är klubben intresserad av Djurgårdens anfallstalang Adam Bergmark Wiberg, som dessutom jagas av Gais.
– Det finns ett stort antal som är intresserade, säger Dif:s sportchef, Bosse Andersson, till Fotbolldirekt.

Det är svårt att ta en plats i ett mästarlag. Fråga bara Adam Bergmark Wiberg.

Efter två lyckade säsonger i Gefle gick flyttlasset, inför fjolårssäsongen, 18 mil söderut. Till Stockholm och Djurgårdens IF.

Men en mördande konkurrens i ett lag som, när säsongen väl var över, fick lyfta Lennart Johanssons pokal gjorde att Bergmark Wiberg endast blev inbytt vid fem tillfällen under hela 2019.

– Man blir frustrerad när man inte spelar. Men jag känner att jag brukar vara rätt kontrollerad av mig. Jag lyckas vända det till något positivt och tar i stället ut det på träningarna. Jag omvandlar det till energi, har han sagt i en tidigare intervju med Expressen.

Uppges lånas ut till Öis

2020 kan mycket bli en säsong med ett större förtroende för Adam Bergmark Wiberg, men då i superettan och Göteborg. Enligt uppgifter till GP är nämligen Örgryte intresserat av att låna in honom under den kommande säsongen.

Enligt sajten Minboll.se ska lånet redan vara klart, något som Bergmark Wiberg själv dock dementerar.

– Det är väl ingenting jag kan prata om just nu egentligen. Det är klart att jag har haft diskussioner med lite klubbar olika klubbar, men det är ingenting som är klart liksom. Jag kan inte gå in närmre på det, säger han till GP.

För Fotbolldirekt bekräftar Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, att Bergmark Wiberg kommer att lånas ut. Men det ser ut att bli en dragkamp där även Örgrytes lokalrival, Gais, är involverad.

– Det finns ett stort antal som är intresserade. Det handlar inte bara om Örgryte, utan också om Giffarna, Gais och Västerås, säger han till sajten.

"Fått ned medelåldern"

Örgryte har under försäsongen värvat ungt. Bland annat genom att knyta till sig Häckens tidigare supertalang Kevin Ackermann, 19, och IFK Göteborg-talangen Samuel Ohlsson, 19.

Klubbens nye huvudtränare har dock hintat om att man även ska försöka knyta till sig lite mer rutinerade spelare.

– Truppen är inte komplett ännu men vi har fått ned medelåldern med några unga talanger. Vi hoppas ta in ett par ytterligare spelare. Då rör det sig om etablerade spelare som slår sig in i startuppställningen. Det är spelare med mer erfarenhet. Jag tror på en bra mix mellan äldre med erfarenhet och yngre med energi och entusiasm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.