Örgryte IS initiativ – så ersätter man Enkronasmatchen

Coronakrisen sätter stopp för Örgrytes Enkronasmatch. Nu lanserar Sällskapet ett nytt initiativ som dels ska innebära klirr i egna kassan, dels ska ge tillbaka till breddfotbollen.
– Vi vill ge tillbaka till de som fostrat våra spelare, säger klubbens pressansvarige Felix Jonsson.

ANNONS
|

Det blir ingen Enkronasmatch för Örgryte den här säsongen. Inslaget som brukar leda till att en god skara publik kommer till Gamla Ullevi – samtidigt som Sällskapet får ett välkommet tillskott i kassan.

Med en pandemi som innebär att max 500 personer får vara på läktarna tvingades Örgryte tänka om.

Nu har klubben lanserat initiativet ”Föreningsmatcherna”.

Inför damernas möte med IFK Göteborg (21 oktober) och herrarnas match mot Akropolis (7 november) kan Öis-fans ta del av initiativet genom att skänka utifrån tre olika förutbestämda belopp.

Den stora skillnaden den här gången, jämfört med Enkronasmatchen, är att en del av kakan ska gå till moderklubbarna som fostrat spelarna i de respektive A-lagen.

ANNONS

– Vi vill dela med oss den här gången. Vi har, som en stor elitförening, en stor plattform som vi kan använda för att dra in pengar till oss själva och det har vi gjort på olika sätt. Nu vill vi ge tillbaka till de föreningar som har fostrat spelare till våra herr- och damlag, berättar klubbens pressansvarige Felix Jonsson.

Ger tillbaka till moderklubbarna

25 procent av pengarna som kommer in ska fördelas på de olika moderklubbarna, dock räknar man bort elitföreningar. Alltså division 1 och uppåt på herrsidan, samt Elitettan och damallsvenskan på damsidan.

Därmed kommer bland annat inte IFK Göteborg, Samuel Ohlssons moderklubb, få några pengar.

– Vi testar det här i år eftersom vi inte kan köra Enkronasmatchen som vanligt, sen får vi se. Det kanske faller väl ut och då kan vi fundera på om det är något som vi ska göra nästa år.

Hoppas fansen ser det positiva

Som sagt finns det tre olika prisklasser som man kan skänka utifrån, där de som stöttar får tillbaka i form av olika souvenirer, eller annonser om man skänker som företag.

Vad vågar ni hoppas på för utfall?

– Vi hoppas att så många som möjligt ser det positiva att stötta både Öis och föreningslivet i stort och att vi får möjlighet att bidra till andra föreningar. Det är väldigt svårt att sia i vad vi kan nå ett sånt här år.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS