Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Örgryte IS bekräftar – Fredrik Andersson lämnar

Fredrik Andersson har gjort sitt i Örgryte IS. På sin hemsida meddelar klubben att han lämnar efter säsongen.
– Det är tråkigt att han lämnar. Han har påverkat vår utveckling åt det positiva, säger Örgrytes sportchef Igor Krulj till GP.

Den 33-årige målvakten har spelat för Örgryte IS under två sejourer och har representerat Sällskapet i nästan åtta säsonger totalt. Fredrik Andersson representerade klubben mellan 2011 och 2015 innan han lämnade för Malmö FF. Inför säsongen 2019 återvände han till Öis och har sedan dess varit en viktig kugge mellan de rödblåa stolparna.

Nu meddelar klubben att Andersson lämnar efter säsongen, vilket Hallands Nyheter rapporterade om under tisdagen.

– Han har påverkat vår utveckling åt det positiva. Han har bidragit väldigt mycket med sin professionalism. Han är väldigt duktig på att sätta en nivå och få folk att förstå vad man ska följa efter. Han har en bra mentalitet både på och utanför planen, säger Krulj.

LÄS MER: Lagkamraterna hyllar Sahlin – inför avskedet på Gamla Ullevi

Klubben går inte in på vart Fredrik Anderssons flyttlass går. Men enligt HN är han tänkt att ersätta 41-årige Stojan Lukic i Varbergs BoIS, detta då han valt att avsluta karriären efter skadan han ådrog sig mot AIK.

Vem som får förtroendet mellan stolparna i Örgryte nästa säsong återstår att se.

Är planen att Robin Wallinder blir förstemålvakt nu?

– Vi får se, säger Krulj.

Andra meriterade spelaren som lämnar

För Örgryte blir det här den andra meriterade spelaren som lämnar klubben inför nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att Hannes Sahlin lämnar – och i helgen tackades han av efter sin sista hemmamatch med klubben.

– Det är klart att vi förlorar mycket erfarenhet. Men samtidigt så är det helt enkelt bara en ny resa för spelare som får komma in och ta vid. Båda två är fantastiska människor och lagkamrater, säger Krulj.

Hur ser du på Sahlins betydelse för klubben?

– Han har haft en jättestor betydelse för Öis i stort. All heder till honom för att han har varit så lojal mot klubben. Vi är stolta över att ha haft honom här.

Krulj: ”Ser positivt på det”

Säsongen må inte vara över för Örgryte ännu, men truppbygget inför nästa säsong är redan i full gång. I måndags meddelade klubben att Anton Andreasson kritat på ett nytt kontrakt som gäller över säsongen 2023. Hur ser Krulj på Örgrytes truppbygge inför nästa år i detta tidiga skede, månntro?

– Jag ser positivt på det. Vi ska fortsätta det som vi har påbörjat. Vi ska försöka hålla en kontinuitet och leta efter spelare som kan förstärka vår trupp. Det är egentligen bara att fortsätta utifrån den strategi och linje som vi har satt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.