Örgryte fortfarande utan seger i Superettan

Örgryte IS har stora problem i Superettan. 1–1 borta mot Norrby – och fortsatt jumboplats.
– Vi är långt ifrån nöjda – men vi känns i alla fall som ett lag i dag, säger målskytten Ajdin Zeljkovic.

|

Det stormar ordentligt kring Örgryte IS i Superettan. Laget, som av många tippades i toppen, har ju inlett uselt – och har endast två poäng efter sju spelade matcher.

Nyligen kickades sportchefen Igor Krulj av en oenig styrelse – och förre förbundskapten Erik Hamrén fick frågan att ta över Dane Ivarssons jobb som tränare.

Men Hamrén övervägde noga sitt svar ... och tackade nej.

Samtidigt fortsätter ifrågasatte Dane Ivarsson att leda laget – och på Borås Arena har fansens bengaler knappt hunnit slockna innan det står 0–1 på resultattavlan.

För efter knappt fem minuter rullar fjolårets rödblåa skyttekung Ajdin Zelkjovic in ledningsbollen mot Norrby.

Det är hans tredje mål för säsongen – och det är en riktig smakstart på matchen för ett pressat 031-gäng.

– Det känns som om jag börjar jobba in mig i form nu. Det är en bit kvar, men jag vet mina kvaliteter och jag tror på mig själv. Det är bara att köra nu, säger Ajdin Zeljkovic.

Lyckades inte rensa

Men efter en dryg halvtimme lyckas inte Örgryte rensa bollen från straffområdet – och Fredrik Lundgren kan kvittera till den galet vrålande speakerns stora glädje.

En speaker som för övrigt gång efter gång på ett märkligt sätt, mitt under pågående spel, försöker dra i gång publiken inne på arenan – via högtalarsystemet.

I slutet av halvleken, på tilläggstid, tvingas också Örgrytes keeper Robin Wallinder till en reflexräddning – och räddar ett oavgjort resultat till pausvilan.

I den andra halvleken är det inga megachanser åt nåt håll ... och det slutar oavgjort. Allra hetast blir det när Kevin Ackermann går ner i straffområdet på övertid.

Öisarna ropar på straff, men domare Fredrik Hansson varnar Öis-spelaren för filmning.

Och Ajdin Zeljkovic ser ett fall framåt, jämfört med 0–4-smällen mot Brage senast.

– Vi ska egentligen ha betydligt fler poäng än de två som vi har hittills. Det är tufft. Men samtidigt får vi ta med oss att vi känns som ett lag i dag. Vi jobbar för varandra. Vi ligger kompakt. Det är något positivt. Vi var lite lågt i banan i första halvleken, men sen så trycker vi upp. Vi ska sträva efter att göra fler mål, säger Zeljkovic.

Den förra säsongen slutade han på 18 mål – och vann skytteligan i Superettan.

– Jag började sämre än nu under förra året, till och med. Det är många matcher kvar. Förhoppningsvis kommer det fler mål från mig – och fler poäng till laget, säger målskytten.

Så spelar Örgryte

(3–4–3): Robin Wallinder – Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Arvid Brorsson – Hampus Dahlqvist (Sargon Abraham, 82), Eric Nohlgren, Anel Rashkaj (Alexander Ahl Holmström, 46), Anton Andreasson (Elias Gustafson, 82)– Daniel Paulson, Ajdin Zeljkovic, Kevin Ackermann.