Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oliver Stanisic och hans lagkamrater hade inte mycket att sätta emot Kalmar i cuppremiären.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Oliver Stanisic och hans lagkamrater hade inte mycket att sätta emot Kalmar i cuppremiären. Bild: KRISTER ANDERSSON

Örgryte chanslöst i cuppremiären

Örgrytes nye tränare Keith Millen fick en tung start på tävlingssäsongen. Sällskapet var chanslöst mot Kalmar, som vann cuppremiären med 3–0.
– Vi är inte där vi ska vara, säger backen Oliver Stanisic.

Med en hel startelva borta på grund av sjukdomar och skador var det ett något brandskattat Örgryte som tävlingsdebuterade i ett blåsigt Kalmar. På försäsongsplanen Gasten IP såg man ut närmast skrämda ut över att tävlingssäsongen startat.

Allsvenska Kalmar var klassen bättre i allt. Hemmalaget kom i anfallsfarligheter med närmast fabriksmässig planering. Var tionde minut i den första halvleken skapades problem för Örgryte.

I minut tio:

Kalmar tar ledningen genom Filip Sachpekidis gör 1–0 efter ett inlägg som Örgrytes försvar inte får bort tillräckligt långt från det egna målet.

I matchminut 20:

Anton Andreasson spelar försvarsspel med huvudet och försöker liggande på konstgräset nicktacklas sin motståndare. Det är bara Fredrik Anderssons målvaktsnäve som hindrar Kalmar från att utöka ledningen.

I matchminut 30:

Isak Magnusson gör 2–0 från dålig vinkel. Öis är både stillastående och stabbiga i eget straffområde.

I matchminut 40:

Filip Sachpekidis (en av planens bästa) driver och driver parallellt med straffområdeslinjen innan han skjuter en bra bit över.

LÄS MER: Skadehärjat Öis i tävlingspremiären

Fullt så strömlinjeformad var inte resten av matchen – men bilden var densamma. Kalmar dominerade. Örgryte gjorde vad de kunde.

– De är bättre än oss i dag, det kan man konstatera. Vi är inte där vi ska vara när vi äger bollen. Vi är inte i fas där än och vi måste bli bättre på det för att kunna föra matcher själva. Det fanns intentioner som var väldigt bra, men de är för få. Vi får se till att det händer oftare, säger Oliver Stanisic.

Rödblått hade förtvivlat svårt att skapa några längre bollinnehav. Fredrik Zanjanchi Johansson drev förbi sin markering och hittade Daniel Paulson snett-inåt-bakåt strax före halvtidsvilan – men kaptenens skott gick några meter över blev också det något av det bästa bortalaget skapade.

Så startade Örgryte:

Fredrik Andersson – Danny Ervik, Karl-Johan Lindblad, Oliver Stanisic, Anton Lans (Kevin Fransson) – Anton Andreasson, Kevin Ackermann, Hannes Sahlin, Daniel Paulson – Adam Bergmark Wiberg, Fredrik Johansson Zanjanchi (Mohamed Said).

Och trots att lagen bytte planhalva efter paus var det fortsatt motvind för Öis. I spelet dominerade det vitklädda hemmalaget. I luftrummet var Kalmar ett nummer större. Visst fanns det några glädjeämnen för Rödblått Kevin Ackermann visade att han lär klara av tempot i superettan i sin första tävlingsmatch på över ett år och duon längst fram Adam Bergmark Wiberg och Fredrik Johansson Zanjanchi hittade stundtals bra samspel. Annars var det inte mycket som nye tränaren Keith Millen kan vara nöjd med.

Öis såg fantasilösa ut med bollen och stundtals bortsprungna ut utan den. Som vid Kalmars 3–0-mål. Isak Magnusson hade plötsligt både tid och yta mitt i Örgrytes straffområde. Hans avslut var löst men tillräckligt placerat för att Fredrik Andersson skulle vara chanslös.

Chanslöst var också hans lag totalt sett. Adam Bergmark Wiberg noterades för ett av få försök mot den för dagen sysslolösa Kalmar-målvakten Lukas Hägg Johansson.

– De stod med tre man däruppe och trär in lite bollar. Det var tufft för oss, säger Oliver Stanisic.

Hur mycket påverkar det er insats att ni har elva spelare borta?

– Det är inte optimalt direkt. Men vi har så bra spelare att det inte ska vara några problem.

I och med förlusten lär det bli svårt för Örgryte att ta sig vidare från gruppen – som också innehåller AIK och Jönköping Södra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.