Örgryte är fortfarande obesegrat

ANNONS
|

Äntligen var det drag på Ruddalen igen. Arenan har stått och dammat ute i västra Göteborg under hela 2000-talet. Inte sedan Västra Frölunda var uppe i allsvenskan har man behövt köa för en plats.

683 åskådare löd Utsiktens tidigare publikrekord, från en cupmatch mot Helsingborg. Men Öis-supportrarna hjälpte till att krossa den siffran – 2151 personer skapade en mäktig inramning till division 1-derbyt – förfesten till dagens stora Derby.

- Tänk om det kunde få vara så här varje vecka. Helt underbart och något vi inte är så bortskämda med på våra hemmamatcher, sa "Kikens" tränare, Glenn Hysén.

Matchen blev en knepig historia. Efter knappt tio minuter hade Öis tagit ledningen med 2–0. Ettan satte Tommy Lycén redan efter dryga minuten (han skrevs för målet även om Johan Hedman hävdade att han var sist på bollen). 2–0 Robin Jonsson. Efter den kallduschen hämtade sig Utsikten och det hettade inte till igen förrän i mitten av den andra halvleken. Då fick Öis två röda kort inom loppet av ett par minuter. Först Hannes Sahlin, när han fick sin andra varning. Sedan Lycén i röran som uppstod i samband med en frispark.

ANNONS

- Jag fick två smällar, armbågar eller liknande och det hettar över. Jag tog tag i nacken på tröjan på en spelare. Linjedomaren såg det och visade ut mig. Onödigt av mig, jag har inte där att göra, men domarinsatsen höll kanske inte fullt lika hög klass som inramningen på Ruddalen heller, menade Lycén.

Men Öis lyckades hålla undan och är fortfarande obesegrat efter sex omgångar.

- Tre sköna poäng. Vi ska upp igen, det finns inget annat och supportrarna är den tolfte spelaren vi behöver för att klara av det, sa Öis-målvakten Peter Abrahamsson.

ANNONS