Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Öppningen: Kan återvända till gamla klubben

Nyligen nobbade han en flytt till Kina. Men i sommar kan Wayne Rooney ändå komma att lämna Manchester United - för tidigare klubben Everton. – Han är en spelare som skulle göra Everton starkare, säger Liverpool-klubbens tränare Ronald Koeman.

Wayne Rooney har fått snålt med speltid av José Mourinho i Manchester United och anfallaren såg nyligen ut att vara nära en flytt till Kina. Men efter att Rooney själv tackat nej till det kinesiska intresset står det klart att 31-åringen blir Premier League-klubben trogen. Men kanske bara till sommaren. För då ska forwarden, enligt Daily Mail, kunna flytta till Everton. 

Klubben han lämnade 2004 när han flyttade till Manchester United. 

"Kan göra Everton bättre"

Tidigare har Rooney inte sällan blivit utbuad av Everton-fansen när han återvänt till Goodison Park, men att Liverpool-klubben inte skulle vara intresserat av att ta tillbaka stjärnan känns föga troligt. Särskilt efter att Ronald Koeman, Evertons huvudtränare i en intervju med Daily Mail nyligen öppnade för att försöka värva Rooney i sommar. 

– Wayne Rooney spelar fortfarande på en hög nivå. Han tog ett klokt beslut när han bestämde sig för att stanna i Manchester United och Premier League, för han har säkert två eller tre år kvar som toppspelare, säger Koeman. 

Han fortsätter: 

– Vad som händer i slutet av säsongen? Jag vet inte, men han är en av spelarna som skulle kunna göra Everton bättre. Allting handlar om vad spelaren vill och vad United behöver göra. Vi är inte involverade i det, men alla spelare som vi i Everton tror kan göra oss bättre är välkomna hit, säger Koeman. 

Och även Everton-basen Steve Walsh vill gärna se Rooney återvända. 

– Wayne är en av de största spelarna i England någonsin, att vi då inte skulle vara intresserade av att värva honom skulle vara helt fel.