Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Örgrytes Babacarr Jobe. Bild: MATHIAS BERGELD
Örgrytes Babacarr Jobe. Bild: MATHIAS BERGELD

Öishjälten tackar Elmander för målen: ”Allt var planerat”

Sedan Johan Elmander kom in som assisterande tränare i Öis har han gnuggat anfallsspel med Öis spelare. Budskapet har varit endast ett: Löp mot första stolpen. Utfall mot Öster? Fyra mål efter löpningar mot första stolpen.
– Det var därför jag pekade på honom i paus, sa matchhjälten Bubacarr Jobe.

Efter fem raka förluster fick Öis äntligen vinna en fotbollsmatch på lördagskvällen. Det var aldrig något snack. 3-0 i paus blev 4-1 till slut efter tre mål av Bubacarr Jobe och ett av Moestafa El Kabir.

Öis negativa trend har därmed vänt och det finns hopp om en stark avslutning av årets superetta. Särskilt efter det spel Sällskapet visade upp mot Öster på Gamla Ullevi.

Efteråt visade det sig att en viss Johan Elmander haft minst ett finger med i spelet gällande hur Öis ska anfalla och attackera motståndarna i matcherna.

Kom till inlägg. Sikta mot första stolpen. Och löp dit. Utdelningen blev närmast 100-procentig. Bubacarr Jobe nickade in två och bredsidade in ett mål efter att ha sprungit mot den första ytan, El Kabir mötte Anton Andreassons högerhörna med pannan vid första stolpen.

Lyckades genomföra det

– Vi hade pratat om den här matchen hela veckan, att vi skulle vara aggressiva i anfallsspelet och löpa mot första stolpen. Nu fick vi till flera bra inlägg. Allt var planerat på träning och vi lyckades genomföra det även i matchen, sa Bubacarr Jobe efteråt.

På vilket sätt har Johan Elmander haft ett finger med i spelet där?

– Han har kört med oss efter träningarna hela veckan. ”Löp mot första stolpen, löp mot första stolpen.” Det var därför jag pekade på honom i paus, för att vi hade tränat på det i veckan.

Så han har viss del i den här segern?

– Jag sa till hon att vara ödmjuk med det!

Bubacarr Jobe, som är utlånad från Mjällby, gjorde sin första match från start på över två månader – och gladdes åt segern.

– Vi har gjort det bra tillsammans. Ibland är förändringar väldigt bra för gruppen. Det har gått bra med den gamla coachen, de nya coacherna, vi spelare måste bli mer giriga och vilja mer, sa Jobe.

”De gör sitt jobb”

Det syntes mot Öster.

I tabellen har läget ljusnat något.

Bubacarr Jobe har en teori om hur allt slutar.

– Väldigt positivt. Det känns som att det börjar bli lite bättre relationer mellan spelarna på planen också. Det är alltid positivt.

Tränaren Miguel Beas imponerades över sitt lag och de mål som gjordes.

– Våra spelare är duktiga. De gör sitt jobb. Det är bara på grund av deras egenskaper och kvaliteter vi kan göra sådan mål.

Och första stolpen allihop?

– Ja. Det är alltid en grej i fotboll som vi vet att motståndare inte är redo på. Det är en sak vi alltid tränar på. I dag gick de in, sa Beas om den taktiska triumfen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.