Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Öis vill ha Hamrén som huvudtränare: "Trivs hos oss"

Erik Hamrén stortrivs i Öis efter sitt inträde i klubben. GP kan nu avslöja att klubben svängt och vill se Hamrén som huvudtränare. – Jag vore dum om jag inte värderade Hamrénspåret, säger klubbens ordförande Joachim Nordh.

Samma dag som Sverige VM-kvalar mot Nederländerna i Amsterdam kan GP avslöja att Öis har planer på att göra Sveriges tidigare förbundskapten Erik Hamrén till huvudtränare för Örgryte IS. Enligt uppgifter till GP var Hamrén huvudvalet efter att Marcus Lantz fick sparken. Då fanns det en osäkerhet hos Hamrén samt att klubben befarade att han skulle bli för dyr. Men Hamrén stortrivs hos Öis och klubben undersöker nu möjligheten till att göra honom till huvudtränare nästa år.
– Jag vore dum om jag inte värderade Hamrénspåret. Det är ingen hemlighet att han trivs hos oss. Vi har inte konkretiserat något, säger Öis ordförande Joachim Nordh till GP.

LÄS ÄVEN: "Öis har en särskild plats i mitt hjärta"

En lösning är att Hamrén, som sedan en tid verkar som resurs i A-truppen, leder laget ihop med nuvarande huvudtränaren Sören Börjesson och Fredrik Björck som assisterande tränare.
– Jag vill inte kommentera det. Vi har sagt till de kandidater som är att vi vill säkra kontraktet innan vi går vidare. Vi skulle kunna erbjuda någon ett kontrakt nu, med klausul att det bara gäller om vi ligger kvar i superettan. Det ger bara massa extra jobb, säger Nordh.

LÄS ÄVEN: Hamrén hyllas efter comebacken i Öis: "Lyfte oss direkt"

Förutom tidigare huvudspåren Roar Hansen och Allan Kuhn – och nu också Erik Hamrén – erfar GP även att tidigare Gaistränaren Thomas Askebrand, nu när Öster rekryterar Christian Järdler, och Tor-Arne Fredheim, tillkommit på listan över kandidater till jobbet som Öistränare.
– Det är bara spekulationer och inget jag vill kommentera, säger Öis ordförande Joacim Nordh.

Öis är med fyra omgångar kvar att spela nia i superettan, tre poäng ovanför kvalstrecket.