Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Öis vidare i cupen efter förlängning

Örgryte är vidare i Svenska cupen. Men det satt långt inne.… – Det var en typisk cupmatch där det slets och krigades, säger tränaren Marcus Lantz.

I onsdags tog sig Häcken och Gais vidare till Svenska cupens gruppspel till våren. På torsdagen var det Örgrytes tur. Men det satt långt inne.

Det började visserligen bra. Efter drygt 20 minuter spräckte Sebastian Ohlsson nollan med ett långskott.
– Han driver in i plan och får på ett fint skott från kanske 25 meter. Det var fint, säger tränaren Marcus Lantz.

Det för dagen vitklädda Örgryte tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och hade ett stort bollinnehav. Höllviken var dock inte ofarligt.
I slutet av den första halvleken fick skåningarna frispark i bra läge. Kljajic, som åter vaktade Öismålet efter ett par matcher på bänken, tvingades lämna retur, men kunde revanschera sig i läget efter. 

Men i andra halvlek kom kvitteringen. Höllviken, som till vardags huserar i de nedre regionerna av Söderettan, kunde kontra och rulla in 1-1. Flera spelare ropade på offside, men målet godkändes.

Efter kvitteringsmålet bytte lagen målchanser med varandra. Höllviken hade bland annat ett skott i ribban. Trots detta stod sig 1-1-resultatet och matchen gick till förlängning. I slutet av första förlängningskvarten nådde mittbacken Johan Hammar högst på en hörna och skickade in 2-1 till Sällskapet. Resultatet stod sig matchen ut.

– Till slut orkade inte Höllviken. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Lantz.

Nu väntar fortsatt cupspel nästa år.
– Försäsongen blir betydligt roligare när vi får tävlingsmatcher så tidigt på våren. Sedan ger segern självförtroende i laget. Vi är nykomlingar i Superettan och nu är vi klara för gruppspelet. 

Smolk i glädjebägaren var dock att inbytte Dardan Mustafa tvingades utgå med en skada.
– Det var jättesynd. Dardan gjorde ett piggt inhopp men han vred till knäet på något sätt. Det såg inte bra ut, men vi får avvakta en närmare undersökning för att se vad det rör sig om, säger Lantz.