Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Öis vann efter drömstart mot Degerfors

Åtta poäng upp till allsvensk kvalplats med fyra omgångar kvar. Hade Öis inte haft sin svit på elva raka matcher utan seger tidigare under säsongen – då hade laget varit med i kampen.
– Det är värdelöst när man tänker på det, säger Daniel Paulson.

I våras var det uppåt och glada miner på Öis-gården. Thomas Askebrands lagbygge inledde säsongen på bästa möjliga sätt.

Efter de sju första omgångarna var det sex segrar för Öis. Ett Öis som där och då såg ut att på allvar vara med och utmana om en plats i allsvenskan till 2018.

LÄS MER: Så bra var Öis-spelarna i segern över Degerfors

Lika imponerande som den sviten var – lika usel var den sviten som förstörde säsongen för rödblått.

Efter segern mot Värnamo med 4–0 i den nionde omgången inledde Öis en svit på elva raka matcher utan någon seger. En svit som tog slut mot Gefle 104 dagar senare än den där segern mot Värnamo.

LÄS MER: Ericsson om framtiden i Öis: "Det har jag sagt till klubben"

Ett facit som gjorde att chansen till kampen om en uppflyttning rann ur händerna på Öis som har försökt jaga ikapp den tappade platsen sedan dess.

– Även om vi vinner resten av våra matcher så har de andra ett försprång som kan bli tufft att hämta in om man ska vara ärlig. Det är klart att man tänker jättemycket på den där sviten och på vissa matcher, säger Daniel Paulson och suckar.

– Vi hade många kryss där och det hade räckt med två segrar på de elva matcherna så hade vi verkligen nosat på det nu. Det är verkligen värdelöst när man tänker på det ...

LÄS MER: Öis-värvningarnas tuffa verklighet

Lika bitter över den sviten som Daniel Paulson är – lika bitter är lagkamraten Jacob Ericsson.

– Det är otroligt att vi hade elva raka där och utan den sviten så hade vi varit med däruppe. Sen tycker jag ändå att det är starkt att vi lyckats vända på det igen och ändå har häng på topplatserna, säger han.

Efter segern mot Degerfors skiljer det nu ”bara” åtta poäng för Öis upp till kvalplatsen som AFC Eskilstuna innehar. En stor skillnad mot hur det såg ut för att år sedan då det slutade med att Öis fick kvala sig kvar i superettan.

– Att bara tänka tillbaka på hur man mådde då ... det är gött att kunna andas ut nu och se de andra lagen i Göteborg få kämpa lite, säger Daniel Paulson med ett leende.

Förklaringen till årets framgång?

Jo, den har Jacob Ericsson koll på.

– Att vi har en väldigt stark trupp. Vi hade en bra trupp förra året med men då fick vi inte ihop det. Nu har vi fått in väldigt bra killar och vi har bra sammanhållning. Vi umgås mycket och skrattar och har roligt och det är den största anledningen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.